Müftü Pamuklu’dan Mevlid-i Nebi Haftası programlarına davet

13.09.2024 12:13:26

Müftü Pamuklu’dan Mevlid-i Nebi Haftası programlarına davet

i devriyesi sebebiyle Mevlid Kandili mesajı verirken, Mevlid-i Nebi Haftası için gerçekleştirecek olan programlara ise vatandaşları davet etti.

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili sebebiyle açıklamalarda bulundu. İl Müftüsü Pamuklu, “Yüce Allah yarattığı kullarına örnek ve önder olarak tarih boyunca peygamberler göndermiştir. İlk insan, atamız Hz. Âdem bu mukaddes silsilenin ilki, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa ise son halkasıdır. Kıyamete kadar artık tüm insanlık onun ümmeti olmakla şerefyâb’dır. Peygamber Efendimiz, Miladi 571 yılı Rebiülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, sabaha karşı doğumuyla dünyayı teşrif etmişlerdir. O yüce zat cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa son vermek üzere yola çıkmış ve insanlar için en yüce gayenin Allah’ın rızasına ermek olduğunu bildirmiştir. Bu gayeye ulaşmak adına hakka tam bir inanç, hayra kesin bir yönelmenin, adaletten katiyen sapmamanın, güzel ahlaklı olmanın, her işte sadece Allah rızasını gözetmenin ve O’nun rehber sünnetine uymanın gerekliliğini ümmetine öğretmiştir. Aynı zamanda kardeşlik hukukunu gözetmenin bir tercih meselesi değil vecibe olduğunu her fırsatta vurgulamıştır. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü Peygamber efendimizin doğumunun sene-i devriyesi olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz” dedi.

Cami ve gençlik buluşmaları düzenlenecek
Programlardan bahseden Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Kandil ve Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle ülkemizde ve gönül coğrafyamızda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. 2024 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri haftası için belirlenen Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası temasıyla rabbimizin ayetinde ‘İnsanları Allah’a çağıran Salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyenden kimin sözü daha güzeldir’ buyurarak şahsiyetlerini övdüğü ve Peygamber Efendimizin, ‘Ya Resulallah bana İslam’ı öyle anlatınız ki onu sizden başkasına sorma ihtiyacı duymayayım’ diyen sahabesine ‘Allah’a iman ettim’ de, sonra da istikamet üzere dosdoğru ol’ buyurduğu şahsiyet inşası Milli Eğitime bağlı okullar, KYK ve TDV yurtlarında konferanslarla anlatılacak, cami ve gençlik buluşmaları gibi etkinlikler düzenlenerek Hz. Peygamberin örnek ahlakı toplumumuza aktarılmaya gayret edilecektir.” şeklinde ifade etti.

“Programlarımıza tüm halkımızı davet ediyorum”
Mevlid kandili tebrik eden Müftü Pamuklu, “İslam coğrafyasının içinde bulunduğu bu zor, çetin günlerde Filistin (Gazze) ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere cümle mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi tekrar düşündüğümüz bir Mevlid-i Nebi Haftası olması Yüce Rabbimden münacatımdır. Başta mazlum ve mağdur müslüman kardeşlerimiz olmak üzere tüm Müslüman kardeşlerimizin Mevlid kandilini tebrik ediyor, İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini niyaz ediyor ve hafta münasebetiyle gerçekleştireceğimiz programlara tüm halkımızı davet ediyorum.” diye konuştu.