Mucit Olcay’a Gençlik Merkezi sahip çıktı

19.07.2024 12:24:44

Mucit Olcay’a Gençlik Merkezi sahip çıktı

Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan ve teknolojiye olan merakıyla imkansızlıklara rağmen bulduğu atık malzemeleri geri dönüştürerek kendi uzaktan kumandalı robotik oyuncakları tasarlayan 14 yaşındaki Olcay Yalçın’ı Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sahip çıktı. En büyük hayalinin kendi binebileceği küçük bir elektrikli araba yapmak olduğunu ifade eden Olcay’a sahip çıkan Aydın Gençlik Merkezi genç mucide ’Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde destek vereceğini açıkladı.
Köşk ilçesi Kızılcaköy Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki Olcay Yalçın, küçük yaşlardan beri teknoloji ve icatlara olan ilgisiyle dikkat çekiyor. 8 yaşından beri bozuk eşyaları tamir eden ve geri dönüştüren Olcay, köyde bulduğu malzemelerle kendi icatlarını yapıyor. Küçük bir çocukken oyuncak alamamanın verdiği motivasyonla kendi oyuncaklarını yapmaya başlayan Olcay, şimdi ise kendi binebileceği küçük bir elektrikli araba yapmayı hayal ediyor. İhlas Haber Ajansı tarafından yapılan haberlerin ardından harekete geçen Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ise genç mucide sahip çıktı. Olcay’ı evinde ziyaret eden Gençlik Merkezi yetkilileri, Olcay’ı Deneyap Atölyelerine davet etti. Her yıl on binlerce öğrenciye robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya 11 farklı alanda eğitim veren atölyede, genç yeteneğe destek verilecek.
Ziyaret ile ilgili Aydın Gençlik Merkezi’nden yapılan paylaşımda ise "Köşk ilçesinde yaşayan Mucit Olcay’ı evinde ziyaret ettik ve O’nun harika icatlarını gördük. Kendisini ve ailesini Deneyap atölyemize davet ettik, gelecekteki projelerini desteklemek için sabırsızlanıyoruz" ifadelerine yer aldı.