MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını verdi. Üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Salonu’nda gerçekleştirilen törende, fakültenin ilk 29 öğrencisi mezuniyet sevinci yaşadı.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, törende yaptığı konuşmada, akademisyenlerin öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmayıp, farklı bakış açıları kazandırdığını ve topluma karşı görevlerini öğrettiklerini belirtti. Rektör Kaçar, "Akademisyen arkadaşlarımıza hepimiz gönülden bir teşekkür borçluyuz. Öğrencilerimizin mezuniyet seviyesine ulaşmalarında, fakültemizin idari personelinin çabaları da teşekkürü hak etmektedir. Eğer mezunlarımız, yetiştikleri binaları yuva bilmişlerse, bunda tüm idari kadromuzdan gördükleri güler yüzün ve yardımseverliğin payı büyüktür" dedi.
Ailelere de teşekkür eden MSKÜ Rektörü Kaçar, "Bugün hiç kuşkusuz sizlerin aileleriniz için çok önemli bir dönüm noktası. Bundan dolayı her birinizi ayrı ayrı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Mezun öğrencilere seslenen Rektör Kaçar, şunları söyledi: "İleride hayatınızın en güzel yılları olarak geri dönüp bakacağınız üniversite eğitiminizi bugün başarıyla tamamladınız. Üniversite hayatınızda güzel hatıralar ve dostluklar biriktirmiş olmanızı ve bu dostlukları yaşamınız boyunca kaybetmemenizi dilerim. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Mezuniyeti bir son olarak görmeyin"
Teknolojik gelişmelere de değinen Kaçar, "Gündelik hayatımız sürekli değişiyor. Yapay zekâ gibi yeni teknolojiler önümüzdeki yıllarda hepimizin yaşamının merkezinde olacak. Bu değişim sürecinin dışında kalmamak için bilgiyi arama yolculuğundan asla vazgeçmeyin. Eğitimin gerçek amacı, sizleri eleştirel ve sorgulayıcı düşünebilen, farklı perspektifler geliştirebilen bireyler olarak yetiştirmektir" dedi.
Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaçar, "Gelecekte ulaşacağınız bütün görevler geçicidir, kalıcı olan geriye bıraktığınız mirastır. Sevgili diş doktorlarımız, bu duygu ve düşünceler içerisinde mezuniyetinizi gönülden kutlar, bahtınızı ve yolunuzu açık etmesini dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.
Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma töreniyle sona erdi. Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.