Tarih: 15.08.2024 17:18

Mogan Gölü’nde başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları büyük oranda tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Mogan Gölü’nde başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Su yüzeyindeki atıklar, müsilaj, yosunlar ve yabani otların temizlenmesiyle Mogan Gölü eski görünümüne kavuştu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün bilgisi dahilinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından, Mogan Gölü’nde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında su yüzeyindeki atıklar, müsilaj, yosunlar, yabani otlar, temizlik araçları tarafından toplandı. Temizlik çalışmalarının büyük oranda tamamlanmasıyla, doğal güzellikleri ve zengin ekosistemiyle bilinen Mogan Gölü eski görünümüne kavuştu. Çalışmalarla birlikte, gölün su kalitesi artırılarak bölgedeki doğal yaşamın korunması sağlandı.
Ayrıca, Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Sahil Parkı, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin daha fazla keyif alacağı bir alan haline getirildi.

"Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu"
Gölbaşı’nın doğal güzelliklerini koruma ve geliştirme hedefleri doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, "Mogan Gölü, Gölbaşı’nın en değerli doğal miraslarından biridir. Bu nedenle gölümüzün korunması ve güzelliğini sürdürebilmesi için yapılan çalışmalar bizim için büyük önem taşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz temizlik çalışmaları sayesinde, Mogan Gölü eski ihtişamına, maviliğine kavuştu. Hem çevresel hem de turistik açıdan önemli olan bu proje ile gölümüzü geleceğe daha temiz ve sağlıklı bir şekilde taşıyoruz" dedi.
Odabaşı, sözlerine şöyle devam etti:
"Mogan Gölü’nün temizlenmesi, sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de bu doğal güzelliği görmesi açısından çok önemli. Belediye olarak doğa dostu projelere devam edeceğiz. Daha temiz ve huzurlu bir Gölbaşı için çalışmalarımız sürecek."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB