Mobil muhtar uygulaması eğitimleri başladı

7.08.2024 15:04:01

Mobil muhtar uygulaması eğitimleri başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen bu uygulama, muhtarların mahallelerinin ihtiyaçlarını ve sorunlarını doğrudan Muhtarlar Masasına iletmelerini sağlayacak. Uygulama sayesinde, muhtarlar mahallelerindeki sorunları daha hızlı bir şekilde çözüm yoluna kavuşturacak.
Eğitim programında, muhtarlara uygulamanın nasıl kullanılacağı, taleplerin ve şikayetlerin nasıl iletileceği konusunda detaylı bilgiler verildi. Ayrıca uygulamanın sağladığı kolaylıklar ve teknolojik avantajlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitime katılan muhtarlar, uygulamanın işlerini kolaylaştıracağını ve mahalle sakinlerinin sorunlarına daha hızlı çözümler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yenilikçi adımı, mahalle muhtarlarının görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacak. Mobil Muhtar Uygulamasının, tüm ilçelerde yaygınlaştırılması ve muhtarların hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Muhtarlar uygulamadan memnun
Muğla’nın Menteşe ilçesinde muhtarlar, yeni hayata geçirilecek olan Mobil Muhtarlar Uygulamasından oldukça memnun. Bu uygulama sayesinde mahallelerin sorunları ve talepleri anında iletilip hızlı bir şekilde çözüme kavuşacaklarını söylediler.
Orhaniye Mahalle Muhtarı Mehmet Özcan, yeni uygulama hakkında şunları söyledi: "Yeni uygulama ile mahallemizin taleplerini anında iletip anında cevap alabileceğiz. Bu uygulama sayesinde zaman kaybı yaşamayacağız. Bu yenilikçi uygulama, yerel yönetimlerin vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmasını ve hizmet kalitesini artırmasında yardımcı olacak” dedi.
Karamehmet Mahalle Muhtarı Birdal Sarısu da uygulamayı olumlu değerlendirdi: "Mobil Muhtarlar Uygulaması bizler için çok iyi olacak. İsteklerin ve taleplerin zamanında iletilmesi ve sonuç almak hızlı olacak" dedi.
Başkan Aras; “Muğla’da kurumlar arası etkili bir iletişim ağı kuruyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras demokrasinin temel taşı muhtarlar için hayata geçirdikleri mobil muhtar uygulamasının diğer sivil toplum kuruluşları içinde en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi ve Muğla’da tüm kuruluşlarla etkili bir iletişim sağlamak istediklerini belirtti. Değişen ve gelişen teknoloji sayesinde mesafelerin kısaldığını, insanların birbirine daha kolay ulaştığını söyleyen Başkan Aras kurumlar arasında da bu iletişimi geliştirmek istediklerini söyledi.