Anadolu Üniversitesi AUSAR ekibi kreş öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verdi

Anadolu Üniversitesi AUSAR ekibi kreş öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verdi

AUSAR ekibi, küçük yaştaki öğrencilere afet ekipmanlarını tanıtarak hazırlıklı olmanın önemini anlattı.

Küçük Yaşta Afet Bilinci

Anadolu Üniversitesi Arama ve Kurtarma (AUSAR) Ekibi, kreş öğrencilerine yönelik özel bir afet farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, miniklerin afetlere karşı erken yaşta bilinçlenmesini amaçladı.


Ekipmanlar ve Çadırlar Tanıtıldı

AUSAR Ekip Lideri Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Meriç, etkinlikte afet durumlarında kullanılan çeşitli ekipmanları ve çadır sistemlerini öğrencilere tanıttı. Arama-kurtarma teknolojileri hakkında da bilgilendirme yapıldı.


Hazırlığın Hayat Kurtarıcı Rolü

Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Meriç, eğitimde afetlere hazırlıklı olmanın kritik önemini vurguladı. Küçük yaşta edinilen bu bilincin hayat kurtarıcı olabileceğinin altını çizdi. Öğrencilere, afet anında nasıl davranmaları gerektiği, yaş seviyelerine uygun ve anlaşılır bir dille aktarıldı.