Minik öğrencilere diş sağlığı taraması

Minik öğrencilere diş sağlığı taraması

Minik öğrencilere diş sağlığı taraması

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi iştirak şirketi BelKA İnsan Kaynakları A.Ş bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevi’nde öğrenim gören minik öğrenciler, Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlikte ağız ve diş sağlığı ile acil sağlık hizmetleri eğitimleri aldı.
Düzce Belediyesi BelKA Gündüz Bakımevi, bünyesinde eğitim gören 3-6 yaş arası öğrencileri nezih ve sağlıklı ortamda hayata hazırlamanın yanı sıra, gelecekte de ihtiyaç duyabilecekleri konulara yönelik uygulamalı eğitimlerle destekliyor. Bu kapsamda BelKA Gündüz Bakımevinde öğrenim gören öğrenciler Düzce Belediyesi ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Ağız ve Diş Sağlığı ile 112 Acil Sağlık hizmetlerini uygulamalı olarak öğrendi.
Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden gelen uzman hekimler, minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatırken, aynı zamanda dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği konusunda da bilgiler verdi. Daha sonra gündüz bakımevinde kalan öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramaları yapılarak, dişlerinde sorun olan öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

112 ve UMKE’yi tanıdılar
Ağız ve diş sağlığı eğitiminin ardından 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE görevlileri ile bir araya gelen minik öğrenciler, 112 acil numarasını nasıl ve ne şekilde kullanacakları konusunda bilgilendirildi. Miniklere özellikle 112 acil numaralarının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini aktaran uzmanlar, aynı zamanda acil hizmetlerinin hangi şartlarda kullanılması gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.
Eğitimlerin ardından minik öğrenciler ambulans ve UMKE araçlarına binerek ekipmanları tanırken, acil hastalara müdahale teknikleri ve hastane nakli esnasında dikkat edilmesi gereken hususları da öğrencilere anlattı.
Minik öğrenciler eğitim sonunda ambulans siren sesi çalarak, anonslar yaptılar.