Çorum'da Senet Hilesiyle 55 Kişiyi Dolandıran Şebeke Çökertildi

Çorum

Araç satmak isteyen vatandaşları hedef alan organize şebekenin 5 ilde düzenlenen operasyonla çökertildiği, 7 kişinin tutuklandığı ve 46.5 milyon TL değerinde mala el konulduğu bildirildi.

İnternet Üzerinden Kurulan Tuzak

Araçlarını satmak için internet üzerinden ilan veren 55 vatandaş, satın almak isteyen kişiler tarafından hedef alındı. Şüpheliler, araç bedelinin bir kısmını güvenli ödeme veya elden ödeyip, geri kalan tutar için senet düzenleyerek mağdurları kandırdı. Ancak bu senetlerin ödemelerini hiçbir zaman yapmadılar.


Karmaşık Para Aklama Şeması

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar, şüphelilerin devraldıkları araçların kaydını kendi aralarında veya üçüncü şahıslara devrettiğini ortaya çıkardı. Bu yöntemle elde edilen gelirler, şüphelilere ait şirketler üzerinden aklanıyordu. MASAK raporları, şüphelilerin banka hesaplarında 2025 yılı içinde toplam 45 milyon TL'lik işlem hacmi olduğunu ve bu paranın 15 milyon TL'lik kısmının şirketler vasıtasıyla aklanmış olduğunu gösterdi.


5 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Ekipler, toplanan delillerin ardından Çorum merkezli olmak üzere Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Suçtan elde edildiği değerlendirilen ve piyasa değeri yaklaşık 46 milyon 500 bin TL olan 58 araca ve 2 taşınmaza el konuldu.


7 Tutuklama Kararı

Gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Çorum Adliyesi'ne sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece, şüphelilerden 7'si tutuklanırken, diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.