Milli Sporcu Yusuf Dikeç, Ağustos Fuarı’nda hemşerileriyle buluştu

26.08.2024 13:32:23

Milli Sporcu Yusuf Dikeç, Ağustos Fuarı’nda hemşerileriyle buluştu

Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’nda hemşerileriyle bir araya gelen milli sporcu Yusuf Dikeç, “Olimpiyatlarda ülkem adına böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum. Eminim Kahramanmaraş’tan nice Yusuf Dikeç’ler çıkacak” dedi.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı ile 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazanan ve atış sırasındaki tarzıyla tüm dünyada adından söz ettiren Kahramanmaraşlı milli sporcu Yusuf Dikeç, KAFUM Fuar Alanında hemşerileri ile bir araya geldi. 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Kahramanmaraş’ı temsil eden milli atıcı Rümeysa Pelin Kaya’nın da yer aldığı programda Yusuf Dikeç, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
“Yusuf Dikeç ile şehrimizdeki sporu istişare ettik”
KAFUM Fuar Alanında gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Öncelikle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda vermiş olduğu mücadele ve kazandığı madalya ile bizleri gururlandıran hemşerimiz Yusuf Dikeç ve Rümeysa Pelin Kaya kardeşimizi burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş’ımızı spor alanında daha fazla nasıl geliştiririz noktasında milli sporcumuz Yusuf Dikeç ile istişarelerde bulunduk. Atıcılık alanına ilgi gösteren gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle verdiği poz ile beraber farklı bir anlam kazandırdı kazandığı başarıya” ifadelerini kaydetti.
“Yeni Yusuf Dikeç’ler yetiştirmek için gayret ediyoruz”
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Bugün Kahramanmaraş olarak bambaşka bir gün yaşıyoruz. Fuar alanına girişimizden itibaren Yusuf ve Pelin kardeşimize çok büyük bir sevgi seli olduğunu gördük. Yeni Yusuf Dikeç’ler ve Pelin Kaya’ların yetişmesi için bu şehre ve bu millete hizmetimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“Kahramanmaraş’tan artık atıcı da çıkıyor”
KAFUM Fuar alanında gerçekleştirdiği mini söyleşide hemşerilerine seslenen milli sporcu Yusuf Dikeç, “Büyüdüğüm topraklara böyle gelmek ve karşılanmak beni çok mutlu etti. Herkes bizleri bağrına bastı. Atıcılığa ilk başladığım zamanlarda Kahramanmaraş’tan güreşçi çıkar gibi bir algı vardı. Artık Kahramanmaraş’tan atıcı da çıkıyor. Buralara gelebilmek için tam 24 yıl çalıştım, 5’nci olimpiyatımda madalya kazanabildim. Olimpiyatlarda ülkem adına böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum. Eminim Kahramanmaraş’tan nice Yusuf Dikeç’ler çıkacak. Kahramanmaraş’ın kahraman bir evladı olarak herkese çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” cümlelerini kullandı.