MİLLETVEKİLİ ARIK, ESNAF KREDİ DEĞİL DESTEK BEKLİYOR

MİLLETVEKİLİ ARIK, ESNAF KREDİ DEĞİL DESTEK BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partililer esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Esnafın sorunlarının katlanarak büyüdüğünü ifade eden CHP İl Başkanı Ümit Özer, esnafın sorunlarının katlanarak büyüdüğünü ifade ederken CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Esnaf kredi değil destek bekliyor” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Milletvekili Çetin Arık ve il yöneticileri esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.  Devletin yükünü küçük esnafının yüklendiğini belirten esnaf, buna karşılık zor dönemde devletin desteğini yeterince yanlarında göremediklerini ifade etti. Pandemi döneminde borçlanarak borç kapatmaya çalıştıklarını, borç alarak Bağkur ödemelerini yaptıklarını belirten esnaflar, “Esnafın durumu içler acısı ama derdimizi dahi anlatamıyoruz. İnsanlar konuşmaya korkuyor” dedi. CHP İl Başkanı Ümit Özer ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede, esnafın sorunlarının katlanarak büyüdüğünü ifade ederek, “Esnafa bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Esnafımız halklı olarak isyan ediyor. Her ne kadar Hazine ve Maliye Bakanı döviz kuruna bakmasa güven endeksinin yükseldiğini söylese de esnaf izlenen politikalara güvenmiyor. Yaşam standartları her geçen düşen, sürekli borçlanan esnafımızın derdine derman olması gerekenler yaşanan bu sıkıntıları abartılı buluyor. Yaşanan sıkıntıları abartılı bulanlara tavsiyemiz sırça saraylarından çıkıp insanların arasına girmeleridir. Göreceklerdir ki, insanlar abartmıyor az bile söylüyor” diye konuştu.

CHP olarak toplumun tüm kesimleriyle sık sık bir araya geldiklerini görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da ziyaretlerle ilgili şunları söyledi: “İktidar mensuplarını dinleyince insanların para içinde yüzdüğünü düşünüyorsunuz ama gerçek hiç de öyle değil. Zor nefes alan Türkiye ekonomisi pandemi süreci ile daha da güç bir duruma düştü. Milletin derdine derman olması gereken iktidar destek diyerek bankaların verdiği kredileri tekrar tekrar gündeme getirip duruyor. Söyledik bir kez daha söyleyelim esnaf borç içinde, borcu borçla kapatmak için çırpınıp duruyor. Esnaf ülkeyi yönetenlerden kredi değil, destek bekliyor. Esnaf dostlarımız haklı olarak bu ülkenin yükünü küçük esnafın çektiğini söylüyor evet haklılar. Bugüne kadar verdikleri vergilerle yükü sırtlayan esnafımıza devletimizin destek vermesi gerekiyor. Yandaş müteahhitlerin milyarlarca liralık vergi borcunu sıfırlayanlar, aylarca dükkânını açmayan esnaftan BAĞ-KUR borcunu kuruşu kuruşuna alıyor. Esnafın gözünün yaşına bakmıyor”