MHP'Lİ VEKİL BAKİ ERSOY SERT KONUŞTU

MHP

​​​​​​​MHP Milletvekili Baki Ersoy, terör örgütlerine yapılan operasyonları övdü, CHP'ye de sert gönderme yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, meclis gündemine birçok konuyu taşırken FETÖ’nün hain darbe saldırısı sonrası Türkiye Cumhuriyeti’nin tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütlerine karşı titizlikle çalıştığını ifade eden vekil Ersoy, 2020 yılında 102 üst düzey teröristin imha edilmesinin tüm dünyaya emsal teşkil eden bir terörle mücadele azminin sonucu olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, İçişleri Bakanlığı’nın son yıllardaki çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade ederek güvenlik güçlerine teşekkürlerini iletti. İçişleri Bakanlığı’nın trafik kazalarının önlenmesi konusunda farklar yarattığını söyleyen Ersoy: “Türkiye Cumhuriyeti devleti, 15 Temmuz FETÖ'cü hain işgal girişimiyle birlikte çok daha ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru katederken milletimizin bugününü koruyan, geleceğini ise kuran bir anlayışla hareket eden sizlere, sizlerin nezdinde tüm mülki idare amirlerinize ve kahraman güvenlik güçlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gözlerinden ihanet fışkıran, dillerinden fitne yayılan, ellerinden kan damlayan, medeniyeti-i hâzıranın kuklalarıyla verilen mücadele de şüphesiz tarihe not düşülen kutlu bir mücadeledir. Biliyor ve inanıyoruz ki binlerce metre yükseklikte nöbet tutan kahramanlarımızın iradesi karanlığın bağrına saplanacak kadar sağlam, teröristlerin inine gözünü bile kırpmadan giren ve o inleri başına yıkan evlatlarımızın kararlığı geceyi aydınlatacak kadar güçlü, sokakları uyuşturucu tacirlerine dar eden, baronların tepesine çekiç gibi inen canlarımızın inanmışlığı, sokakları çiçek bahçesine çevirecek kadar saftır. Bayramlarını toplum güvenliği için vatandaşlarımızın arasında geçiren enkaz altında kalan canlarımızı hayata bağlayan nefes olan memleket için gece gündüz demeden çalışan personelimizin fedakarlıkları takdirlerin en büyüğünü hak etmektedir. Diğer yandan, İçişleri Bakanlığımızın son yıllarda gerçekleştirdiği, profesyonelleşen bir anlayışla trafik kazalarının önlenmesi adına attığı adımları da takdirle izliyoruz. 2015 yılında 7.530 olan trafik kazalarındaki can kaybı sayısı 2019 yılında 5.473'e gerilemiş, bu sayı 2019 Kasım-2020 Kasım arasında ise 4.930 olarak kayda geçmiştir. İnsan hayatına verdiği önemi cana can katarak gösteren, çocuklar babasız kalmasın diye çocuğunun babasız kalmasını göze alan, çocuklar anasız kalmasın diye fedakarca görevini ifa eden trafik polislerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. 2017 yılında tekrar hayata geçirilen ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin temini noktasında gözle görülür farklar yaratan cefakâr bekçilerimizi de kutluyorum” dedi.

“TERÖRİST SAYISI 5 BİNLERDEN ÇİFT HANELİ RAKAMLARA DÜŞTÜ”

Yerli ve milli teknolojide insanlı ve insansız hava araçlarının terörle mücadelenin en önemli safhasını oluşturduğunu söyleyen MHP’li Vekil Ersoy; “İçişleri Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların kullandığı insanlı ve insansız hava araçlarının sayısının 57'den 72'e çıkartılması, uçuş saatlerinin 2016 yılına kıyasla 25 kat artış göstererek 41 bin saate çıkması, tüm bu artışların temelini yerli ve millî teknolojimizin oluşturması gerçekten önemli hususlardır. Terörle mücadele konusunda oldukça ehemmiyetli bir yere sahip olan, terör örgütlerinin yeni eleman devşirme stratejilerinin çökertilmesini, 2012, 2013,2014 yıllarında her sene ortalama dağa çıkan sayısını 5 binlerden bugün çift haneli rakamlara indirecek çalışmalar yapılmasını da takdirle karşılıyoruz. Biliyoruz ki terörle mücadelenin en önemli safhaları sempatizanların militanlaştırılması sürecidir. Bu sebeple güvenlik güçlerimizin bu çalışmalarını oldukça önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TERÖRİSTLERİN BAŞINA BALYOZ GİBİ İNİLMESİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ”

Görevden alma kararlarının ardından belediye başkanlarına ve belediye çalışanlarına yönelik operasyonlar gerçekleştirilerek kayyum atanması ile belediye hizmetlerinde rahatlama görüldüğünü söyleyen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; “Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki kayyum atanan illerdeki belediye hizmetleri göz doldurmaktadır. Vatandaşın iradesini Kandil'deki teröristlere peşkeş çeken, milletin vergilerini terör örgütü PKK'ya akıtan, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan belediye imkânlarını teröristlere altın tepsilerde ikram eden, gencecik evlatlarımızı ajanda tutarak simsarlık yaparak dağdaki tecavüzcülere teslim eden bu hain-i dinlerin tepesine balyoz gibi inmenizi de takdirle karşılıyor ve alkışlıyoruz. 2016 yılından bu yana, inlerinde korkuyla titreyen 632 sözde üst düzey teröristin etkisiz hâle getirilmesi, sadece 2020 yılında 102 kan emici üst düzey teröristin imha edilmesi tüm dünyaya emsal teşkil eden bir terörle mücadele azminin sonucudur. Sayın Bakanım, konuşmamı hazırlarken bazı istatistiklere baktım. 2020 yılında uyuşturucuyla mücadelede 135 bin operasyon gerçekleştirilmiş, 197 bin kişi gözaltına alınmış, 20 bin zehir taciri de tutuklanmıştır. Tekrar ediyorum, uyuşturucuyla mücadelede 135 bin operasyon, 197 bin gözaltı, 20 bin tutuklama. Değerli milletvekilleri, gençlerimizi hem fikri hem de fiziki zehre tabi tutan terör örgütlerinin feryat etmesinin sebeplerinden biri de işte budur. İnsan tacirliği yapan, organ ticareti yapan, uyuşturucu ticaretiyle evlatlarımızın ve ailelerinin hayatlarını karartan PKK terör örgütü başta olmak üzere gırtlağı sıkılmışçasına ağlaşan teröristlerin ve şubelerinin çığlıklarının sebeplerinden biri de işte budur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, teröristleri siyasetçi olarak pazarlamaya çalışanlar da kendisini siyasetçi olarak kamufle etmeye çalışan teröristler de hem hukukun hem de Türk Milleti’nin tokadını yemeye devam edeceklerdir. Demokrasi söylemleriyle, insan hakları söylemleriyle kitap üzerinden hikâye yazanlar, bir gün seher vakti tövbeye duracaktır çünkü bu devran teröristlerin ve destekçilerinin istediği gibi dönmeyecektir” dedi.

“TÜRKİYE'DE BİRİLERİ MAFYA ARIYORSA AYNAYI KENDİ GEÇMİŞİNE TUTMALIDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP lideri Bahçeli'nin, Alaattin Çakıcı açıklamaları yapmasını bir 'devlet krizi' olarak değerlendirmesi üzerine; “Eğer meşru siyasi partiler yer altı dünyasından, bazı mafya bozuntularından destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa, onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet ediyorlar demektir” açıklamalarının ardından mecliste konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; “Bugün, birileri her gün mafya kelimesi zikrederek kendisine yandaş aramaya çıkmıştır. Eğer Türkiye'de birileri mafya arıyorsa aynayı kendi geçmişine tutmalıdır. Geçmişindeki banka soyguncularına, uyuşturucu baronlarına, terör faaliyeti icra eden silah arkadaşlarına bakmalıdır. Tuttuğu ayna kalpleri gibi kararmış ve görmekte zorluk çıkartıyorsa bunlara tavsiyemiz, kafalarını kumdan çıkartıp yukarı doğru bakmalarıdır. Görecekleri ittifak ortakları olan teröristler, duyacakları ittifak ortakları teröristlerin yörüngesine girmiş sözde siyasetçilerin feryadı figanları olacaktır. Sayın Bakanım, büyük Türk Milleti’nin duası sizlerin ve güvenlik güçlerimizin üzerinedir. Büyük Türk milletinin bedduası da vatandaşların yaşam hakkını elinden alan teröristlerin ve onların yörüngesine girmiş olan sözde karanlık zihniyetli siyasetçilerin üzerinedir. Fikirlerimiz net, sesimiz gür, yüreğimiz de mangal gibidir. Fikri net, sesi gür, yüreği mangal gibi olan her bir güvenlik gücümüzün gözlerinden öpüyorum, kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SAYIN BAKANIM SİZ DURMAYIN, ARKANIZDA TÜRK MİLLETİ VAR!”

İçişleri Bakanlığı’nın çalışmalarından çekinen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi’nin "Süleyman Soylu'yu lütfen durdurun" sözlerini hatırlatan Vekil Ersoy, Bakan Soylu’nun arkasında Türk Milleti’nin olduğunu söyleyerek; “Sayın Bakanım, bu bütçe görüşmeleri esnasında 2 tane not almışım, bunları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün, tabii her zaman olduğu gibi, yine İçişleri Bakanlığına rağbet çok; Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak benim bütçe müzakerelerine üçüncü katılışım. Burada Ticaret Bakanlığı bütçesi görüşülürken Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan bir arkadaşımız konuşması esnasında "Süleyman Soylu'yu lütfen durdurun." dedi. Ben bu ifadeyi sizinle paylaşmak için not aldım. Sayın Bakanım, siz durmayın, sizin arkanızda Allah'ın izniyle büyük Türk milleti vardır, biz sizinleyiz. Eğer siz durursanız bu ülkede birçok kişinin istemiş olduğu kötü hadiseler meydana gelebilir ama bizler sizlerin yanındayız. Bu ifadeyi kullanan arkadaşımız niye kullandığını, nasıl kullandığını kendisi gayet iyi biliyordur ama bizler geçmişten bugüne sizin yaptıklarınızla gurur duyuyoruz. Bugün sabahki sunumunuzdan da ben bir Türk evladı olarak, bir Türk delikanlısı olarak gurur duydum. Bir başka konu ise Kürtler bizim kardeşimizdir. Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir; bunu net söylüyorum. Seçim bölgem olan Kayseri'mizde 45 bin Kürt kökenli kardeşimiz var. Kayseri'ye gelin, hepsiyle konuşun; hepsi bizi sever sayar, biz onların hepsini sever sayarız; kız almışız, kız vermişiz, akraba olmuşuz. Kürtler bizim kardeşimizdir, hepsi de bizim yanımızdadır, destekçimizdir. Kürtlerin adına hiç kimsenin ahkâm kesmesine de burada müsaade etmeyiz. Kürtlerin bir temsilcisi varsa onlar da biziz, bunu bilin. Gerçek Kürtler zaten böyle söylüyor ama "Kürtlerin adına konuşuyorum." derken konuyu başka yerlere çekerseniz eğer biz bunu kabul etmiyoruz ve yine söylüyorum: Kürt-Türk kardeştir, ayrım yapan kalleştir, bölücüdür” dedi.