MHP’Lİ ÖZDEMİR YURT YATAK KAPASİTESİNİ SORDU

MHP’Lİ ÖZDEMİR YURT YATAK KAPASİTESİNİ SORDU

MHP’li Özdemir sordu Bakan cevap verdi: Kayseri’deki yurtlarımızın toplam yatak kapasitesi 9.553 olup doluluk oranı %91’dir.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri il ve ilçelerindeki yurt yetersizliği iddialarını sorgulayarak konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Kayseri’nin 4 üniversite ile yaklaşık 70.000’e yakın öğrenciye hizmet vermekte olduğunu ve üniversite öğrenci sayısının fazla olması nedeni ile öğrencilerin eğitim-öğretim yılı başlarında yurt konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Milletvekili Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şu soruları yöneltmişti: “Kayseri'de toplam kaç tane öğrenci yurdu bulunmakta ve bu yurtların kapasiteleri ile doluluk durumları nasıldır? Kayseri'de yapılması planlanan öğrenci yurdu var mıdır? Varsa bunlar nereye yapılacaktır ve kapasiteleri ne kadardır? Şimdiye kadar yapılması planlanan öğrenci yurtları için ne kadar ödenek ayrılmıştır?”

KAYSERİ MERKEZDE BAKANLIĞA AİT 10 ADET YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU BULUNMAKTADIR

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in vermiş olduğu soru önergesine gelen cevap şu şekildedir:

“Kayseri merkezde Bakanlığımızın 10 adet yükseköğrenim öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Yurtlarımızın toplam yatak kapasitesi 9.553 olup doluluk oranı %91’dir. Ayrıca, Develi İlçesinde % 61 doluluk oranı ile hizmet veren 604 yatak kapasiteli ve Pınarbaşı İlçesinde ise %31 doluluk oranı ile hizmet veren 272 yatak kapasiteli l'er adet yurdumuz yer almaktadır.

Bununla birlikte, 2020 yılı Yatırım Programında Kayseri ilinde toplam 2.000 yatak kapasiteli 2 adet yurt projesi bulunmakta olup söz konusu yurtların proje çalışmaları devam etmektedir.”