MHP’Lİ ÖZDEMİR MECLİS’TE AMATÖRE YARDIMI KONUŞTU

MHP’Lİ ÖZDEMİR MECLİS’TE AMATÖRE YARDIMI KONUŞTU

MHP’li Özdemir, Amatör spor kulüplerine destekleri Meclis gündemine taşıdı.

Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, amatör spor kulüplerinin gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara sağlıklı ortamlarda spor yapmasına yardımcı olan kuruluşlar olduğunu belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, amatör spor kulüplerinin aynı zamanda sporun tabana yayılmasında ve uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişmesi anlamında da çok önemli bir görev üstlenmekte olduğunu ifade ederek, şu soruyu sorarak cevap istedi: “Kayseri’de amatör spor kulüplerine 2019 yılında hangi destekler verilmiştir? Verilen desteklerin ekonomik karşılığı ne kadardır?”

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şu soruları da yöneltti ve cevap istedi: “Kayseri’de amatör spor kulüplerinden yetişerek 2019-2020 döneminde milli takımlarda görev alan kaç sporcu olmuştur? Kayseri’de bulunan spor lisesinde öğrenim gören yahut mezun olan öğrencilerimizden kendi branşlarında milli takımda görev alan var mıdır?”