Tarih: 29.08.2018 09:46

MHP´Lİ ÖZDEMİR, KAYSERİ´NİN BEKLENTİSİNE SES VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı´na verdiği yazılı soru önergesinde, Ankara ve Niğde arasında yapılacak olan toplam uzunluğunun bağlantı yollarıyla birlikte 330 kilometreyi bulacağı ifade edilen Ankara-Niğde otoyolu projesinin yapımına 24 Ağustos 2017 tarihinde başlandığını belirterek şunları söyledi: ?Kuşku yok ki bu otoyolun kara taşımacılığı anlamında ülkemize katacağı değer ve avantajlar oldukça fazladır. Bununla birlikte Kayseri ili 1 milyon 370 binin üzerindeki nüfusu, hali hazırda var olan 4 üniversitesi, başta Erciyes Dağı olmak üzere kış ve kültürel turizm imkânlarına sahip bulunan, yapım aşamasına koyulan ilave bir sanayi kompleksiyle 4 Organize Sanayi Bölgesi´ne kavuşacak, 1,7 milyar dolara ulaşan ihracatıyla ülkemiz açısından her yönden öneme sahip bir ilimizdir.?

Özdemir, Kayseri´nin sahip olduğu coğrafi konum, ülkenin kuzey-güney ve doğu-batı hattında var olan karayolu taşımacılığında da değerli bir noktada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ?Mevcut durumda Kayseri ili diğer çevre illere bölünmüş yollar vasıtası ile bağlı konumdadır. Ayrıca Kayseri´de sağlık imkânlarının gelişmiş olması başta Niğde, Nevşehir ve Yozgat olmak üzere diğer çevre illerden sürekli hasta geliş gidişine sebebiyet vermektedir. Gerek Kayseri´nin ulaşım, lojistik, turizm, eğitim ve sağlık anlamında sahip olduğu bu özellikler, gerekse Kayseri´de üretilen Türk menşeli ürünlerin uluslararası pazara daha hızlı ulaştırılabilmesi anlamında hali hazırda uygulama aşamasına geçmiş bulunan Ankara-Niğde otoyolu projesine Kayseri ilinin de dâhil edilmesinin ülkemize sağlayacağı katkı büyük olacaktır.?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir yaptığı bu açıklamalardan sonra, Bakan Mehmet Cahit Turhan´a şu soruları yöneltti ve cevap istedi: ?Ankara-Niğde Otoyolu Projesinin Kayseri´yi de içerisine alan daha geniş bir kapsama ulaşması konusunda Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Şayet var ise bu hat hangi güzergâh ile Kayseri´ye bağlanabilecektir? Ülkemizin kuzey-güney ekseni üzerinde inşa edilmesi düşünülen otoyol projelerinde Kayseri´nin sahip olduğu avantajlar dikkate alınmakta ve aynı otoyolun Kayseri´den de geçmesi planlanmakta mıdır??

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB