MHP İl Başkanı Serkan Tok'tan 'su' çıkışı: 'Türkiye Su Fakiri'

MHP İl Başkanı Serkan Tok

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok sosyal proje kapsamında yaptığı bir açıklamada su gerçeğine ışık tutup, Sultan sazlığı Kuş Cenneti su kaynaklarının çöle dönmüş topraklarından insanoğluna çağrıda bulundu.

Serkan Tok, Çekimini yaptığı videoda su gerçeğini şu şekilde seslendirdi; “ Birleşmiş Milletlerin raporuna göre son 100 yıl içerisinde dünya nüfusu tam 3 kat artmış. Fakat suya olan ihtiyaç bu nüfusun tam 7 kat artış göstermiş. Bu dengesizlik dünyanın su fakiri olmasına da neden olmuş. Bu dünyanın su fakirliği elbette Türkiye’miz de nasibini almış. Bugün İncesu Sultan Sazlığı çölleşmiş gölümüzden sesleniyorum. Etrafımıza baktığımda bu alanların her tarafı su kaynağı idi. Ancak Sultansızlığı kaynakları kuru bir çorak toprak haline gelmiş durumda .”

MHP İl Başkanı Serkan Tok, çoraklaşan su kaynakları serzenişlerini şu şekilde tamamladı;  “ Gelecek nesillerimizi daha rahat bir Türkiye’de Kayseri’de su kaynaklarımıza sahip çıkalım. Çünkü tatlı Su kaynakları yüzde 2.5 civarındadır. Bu orana baktığımız da Türkiye bir Su Fakiridir. O yüzden gelişen ekonomide artan su ihtiyaçları, bugün daha da önemli hale gelmiştir. İnsanın yaşayabilmesi için havaya ve Suya her dönem hissedilmiştir. Bu duruma uygun hale gelmiştir. Vücut havasız ve susuz yapamaz. O yüzden suyumuza sahip çıkalım ki nesillerimiz tehlike altında olmasın. “