Mezarlıkların eksikleri de gideriliyor

Mezarlıkların eksikleri de gideriliyor

Mezarlıkların eksikleri de gideriliyor

Düzce Belediyesi şehir ve mahalle mezarlıklarında bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Mezarlık İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğindeki çalışmalar mahalle muhtarlarının da rehberliğinde 63 mahallede gerçekleştiriliyor.
Düzce Belediyesi mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda hazırladığı çalışma takvimi kapsamında mahalle mezarlıklarında bakım ve yenileme çalışması başlattı. İlk olarak Çavuşlar’da başlayan yenileme çalışmaları sorumluluk altındaki mezarlıklarda, Mezarlık İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülecek. Çalışmalar kapsamında mezarlıkların yabani ot temizliği ara yolların tamir, tadilatı ve bakımı ile musalla taşı, bank gibi kent mobilyalarının yenilenmesi sağlanacak. Ayrıca eksik olan noktalarda yürüyüş yolları, şadırvan ve çeşme de inşa edilecek.
İlk olarak Çavuşlar Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarda sıra Beyciler mahalle mezarlığına gelirken çalışmalar hakkında açıklamada bulunarak Düzce Belediyesi’ne teşekkür eden Beyciler Mahalle Muhtarı Kadir Yücel şunları söyledi: “Mezarlığımızda Düzce Belediyesi’nin araçlarıyla yabani ot temizliği yapılıyor. Temizlik çalışmalarının ardından yürüyüş yolları, şadırvan ve çeşme yapılacak. Makinelerle işlem bittikten sonra belediyemiz burayı ilaçlayacak.”
Kentte bulunan mezarlıkların tamamı tek tek elden geçirilecek.