Tarih: 04.08.2024 11:32

Mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması

Facebook Twitter Linked-in

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü koordinasyonda, tarım sektöründe ekonomik kazanç sağlamak amacı ile doğu ve güneydoğu illerinden Düzce’ye gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık taraması tek tek yapılıyor.
Düzce’ye gelen tarım işçileri Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tek tek sağlık kontrolünden geçiyor. Ekipler koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında; sıtma taramaları, bebek, çocuk, gebe, loğusa izlemlerinin yanı sıra çeşitli hastalıklara karşı aşılama faaliyetleri yürütülüyor. Ayrıca kanser başta olmak üzere; üreme sağlığı, pestisit uygulamaları, kuduz, KKKA, ishal, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, obezite, sağlık okur yazarlığı ve hijyen gibi çeşitli konularında eğitimler veriliyor. Çocuklara yönelik ise ağız ve diş sağlığı taramaları yapılıyor.
Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz “Bu yılda Düzce’ye doğu ve güneydoğu Anadolu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramaları Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Sağlık taramalarımızda kronik hasta takipleri, aşılama, gebe ve bebek izlem, diğer bulaşıcı hastalıklar takibi, üreme sağlığı hizmetleri, sağlık okuryazarlığı kazanım eğitimleri ve kanser tarama hizmetleri, sağlanıyor” ifadelerinde bulundu.
İşçilerin ihtiyaç durumunda tüm kamu hastanelerinden de ileri sağlık hizmetlerini de Düzce genelindeki hastanelerden alabildiğine dikkat çeken Yasin Yılmaz, mevsimlik tarım işçilerinin her birinin sağlığını önemsediklerini ve çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti.
Düzce merkez ve ilçelerde ki mevsimlik tarım işçilerin yaşam alanlarına gidilerek tarama programına devam edileceğini öğrenildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB