Tarih: 19.08.2024 12:45

Meslek lisesi öğrencileri SafranTech aracıyla Türkiye ikincisi oldu

Facebook Twitter Linked-in

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği SafranTech isimli elektrikli araç TEKNOFEST’te ivme ve verimlilik kategorilerinde Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.
Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech EC Takımı, ürettikleri elektrikli araçla TÜBİTAK Gebze Kampüsünde düzenlenen TEKNOFEST liseler arası elektrikli araç yarışmasına katıldı. İvme ve Verimlilik kategorisinde düzenlenen yarışmada SafranTech isimli elektrikli araçla Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.
Her iki kategoride derece elde eden takımı tebrik eden Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Türkiye Yüzyılı şiarıyla mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algıyı değiştirmeyi hedefleyen, öğrencilerimizin mesleki ilgi ve yeteneklerini tespit eden, iş başında eğitim imkanlarının artırıldığı, hızla değişen ve gelişen teknolojiyle uyum sağlamaları noktasında büyük hedefler ile yolumuzda güçlü adımlarla ilerliyoruz. TEKNOFEST 2024 sezonunda ülkemizin fabrikalar kuran fabrikası KARDEMİR A.Ş ’nin desteği ile katıldığı yarışmada SafranTech EC takımı bizleri gururlandırdı. Öğretmen ve öğrencilerimiz gece gündüz demeden büyük özveri ve fedakârlıkla çalışarak SafranTech elektrikli aracını hazırladı. Büyük çaba gösteren takımımız emeklerinin karşılığını aldı. SafranTech elektrikli aracının üretimine destek veren KARDEMİR A.Ş yönetimine ayrıca teşekkür ediyor, aracın hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü Muammer Demirtaş, Müdür Yardımcıları Eyüp Sarıoğlu, Makbule Bostancı ve Okan Çetin, Bilişim ve Teknolojileri Öğretmenleri Cumhur Torun ve Muhammet Demir, Metal Teknolojileri Öğretmenleri Mehmet Çelik ve Tuğrul Akdemir, Makine Teknolojileri Öğretmeni Burhan Şimşek’i; öğrenciler Ahmetcan Doğangönül, Berenalp Gümüştaş, Yusuf Turgut, Berkant Kazangirler, Zeeshan Khan, Mustafa Aksoy, Yavuz Yumrutaş, Hasan Alpuğan, Talha Akın Subaşı, Ahmet Efe Çelik, Eren Aydın, Zafer Batuhan Şirin ve Yusuf Eymen Aydın’ı tebrik ediyor, başırılı çalışmalarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Para ve kupa ödülleri kazanan takım; ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB