MESKİ, bir yılda 65 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi

19.08.2024 11:23:16

MESKİ, bir yılda 65 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi

MESKİ Genel Müdürlüğü gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının ardından, tahrip olan yolları kısa sürede asfaltla kaplamaya devam ediyor. Silifke, Erdemli, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde son 1 yıl içinde toplam 65 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştiren MESKİ, Mersin’in önce altyapısını, sonrasında ise üstyapısını titizlikle yeniliyor.
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığına bağlı Asfalt Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği titiz çalışmalar neticesinde yollar kısa sürede yenileniyor, vatandaşların mağduriyeti gideriliyor. Mersin’in altyapısını daha modern ve kaliteli hale getiren MESKİ, altyapı çalışmalarının akabinde asfalt kaplama ve tamiratlarına da devam ediyor. Asfalt Şube Müdürlüğü ekipleri, bakım-onarım faaliyetleri, deplase veya rehabilitasyon çalışmaları sonrasında bozulan yolların kaplamasını, asfalt tamiratını ve yama işlerini de sürdürüyor. MESKİ, 1 Temmuz 2023’den bu yana Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde toplam 65 bin ton bitümlü sıcak karışım asfalt, 80 bin 700 metrekare sathi kaplama ve 16 bin 300 metrekare parke onarım çalışması gerçekleştirdi.
Asfalt Şube Müdürlüğünden Yapı Denetim Görevlisi Gökhan Keklik, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar olan büyük bir coğrafyada altyapı çalışmaları sonrası tahrip edilen yolların asfaltlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti. Çalışmaların yapıldığı ilçelerde yaşayan vatandaşlar ise MESKİ’nin gerçekleştirdiği hizmetlerle taleplerinin karşılandığını ve yaşam kalitelerinin arttığını kaydettiler.