Tarih: 03.08.2024 12:06

MERTUSEG Projesi ile 45 genç turizm sektörüne kazandırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi (MERTUSEG) projesi kapsamında 45 genç turizm sektörüne kazandırıldı.
Avrupa Birliği tarafından fonlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen MERTUSEG projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi bürokratları, müdürler ve personel ile projenin paydaşları olan Mersin Üniversitesi akademisyenleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İŞKUR temsilcilerinin yanı sıra projeye dahil olan gençlerin katıldığı toplantıda, eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gencin yer aldığı MERTUSEG projesinin başlangıcından bitimine kadar yapılan faaliyetler, gençlerin istihdam alanları ve projenin kazanımları paylaşıldı. MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, hem mesleki eğitim merkezleri, hem de MERTUSEG projesi hakkında sunum gerçekleştirdi. İstihdama katılan faydalanıcıların yer aldığı video gösteriminin yapıldığı toplantıda, projeden faydalanan gençlere katılım belgeleri verildi.

"Gençleri her alanda destekleyemeye devam edeceğiz"
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin nitelikli iş imkanlarına sahip olabilmeleri için birçok proje yaptıklarını, MERTUSEG projesinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Birçok paydaşla 45 genci istihdama kazandırmak amacıyla 1 yıl hem teorik hem pratik eğitimlerle desteklediklerini belirten Yıldırım, "Sektörlerin açıklarını, sektörlerdeki ana ihtiyaç unsurlarını gözeterek bilinçli ve planlı bir şekilde gidiyoruz. Turizm sektöründe Mersin’de ciddi bir açık var. Eğitimlerimizi daha tamamlamadan yarıdan fazla kişi istihdam edildi. Antalya’ya teknik geziye gittik, yarıya yakını orada iş buldu. Çünkü bu çocuklar başarılı çocuklardı. Mersin’de Denizkızı A.Ş dahil olmak üzere bu alanda birçok yerde istihdam şansı buldular. Gençleri her alanda, istihdamda ve eğitimde destekleyemeye devam edeceğiz" dedi.

"Turizm sektörü gençlerimize emanet"
MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Maya da MERTUSEG projesinin çok önemli bir istihdam projesi olduğunu belirterek, 45 gencin önce eğitim ardından istihdam yolculuklarında emeği geçen paydaşlara teşekkür etti. Maya, "Turizm sektörü gençlerimize emanet. Projemiz sonlanıyor ama uygulama evlerimizde eğitimler devam edecek. Ekim ayında yeni grubumuz başlayacak. Restoran hizmetlerinde, ön büroda ve kat hizmetlerinde yeni gençlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik"
Mersin Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Erdem Daşçı ise sektörün istediği insan kaynağını oluşturmak için hazırladıkları eğitim modülünde restoran hizmetleri, kat hizmetleri, ön büro ve girişimcilikle ilgili eğitimler verdiklerini ifade ederek, eğitim sırasında birçok gencin işe yerleştiğini anlattı. Daşçı, "Kamunun en temel görevlerinden biri de istihdam. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda tartışmasız kamucu gözle, sosyal belediyecilik gözüyle bakıyor. Toplumsal sosyal sorumluluk içerisinde bu gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik. Sosyal duyarlılık, toplumsal sosyal sorumluluk, sadece kurumlar değil herkesin bilinci olmalı" dedi.

"Turizm Mersin’in bir gerçeği"
MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Fevzi Filik, turizmin önemine değinerek, "Turizm Mersin’in bir gerçeği. Turizm deyince biz sadece otelleri hayal ediyoruz. Sosyalleştiğimiz alanlar da aslında turizmin tam da kendisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle kıymetli bir projeydi. Eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gence bu eğitimi verdikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB