Mersinli santranççı Barış Özenir, Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı

Mersinli santranççı Barış Özenir, Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı

Mersinli santranççı Barış Özenir, Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı

ABD’de Texas Rio Grande Valley Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıfta okuyan Ekin Barış Özenir, sporcusu olduğu satranç takımı birinci olunca Garry Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı.
Ailesi Mersin’de yaşayan IM (International Master - Uluslararası Usta) Ekin Barış Özenir’in öğrencisi olduğu Texas Rio Grande Valley Üniversitesi, GM (Grand Master - Büyük Usta) Garry Kasparov’un kurduğu Kasparov Satranç Vakfı tarafından düzenlenen 4. Kasparov Vakfı Üniversite Takım Kupası’nda şampiyon oldu. Bu yıl 4.’sü düzenlenen şampiyonada, 6 kıtadan 117 üniversite takımı ve 494 satranç sporcusu mücadele etti.
Online olarak 2 gün süren şampiyonada, Gleb Dudin (Rusya), Shawn Rodrigue-Lemieux (Kanada), Ekin Barış Özenir (Türkiye) ve Ana Şamatava’dan (Gürcistan) oluşan Texas Rio Grande Valley Üniversitesi satranç takımı, oynadığı 9 maçın 7’sini kazanıp 2 maçta da berabere kaldı. Topladığı 8 puanla şampiyon olan Texas Rio Grande Valley Üniversitesi satranç takımı ayrıca Amerika Kıta Şampiyonluğunu da kazandı.
Kariyerinde birçok olimpiyat, dünya ve Avrupa başarısı bulunan Özenir’in de pay sahibi olduğu şampiyonluk sonrası ödül töreni ABD’nin New York kentinde bulunan Kasparov Satranç Vakfı çalışma ofisinde yapıldı. Şampiyonluk kupası ve Amerika Kıta Plaketi sporculara Kasparov tarafından verildi. Ödül kapsamında ayrıca Kasparov, sporcularla antrenman da gerçekleştirdi. Maç analizleri yapılan antrenmanda Kasparov, sporculara birer satranç tahtası imzalayarak hediye etti. Özenir de Kasparov’dan imzalı satranç tahtası alan sporculardan biri oldu.
Milli sporcu Özenir’in Hindistan’da 1-14 Haziran arasında düzenlenecek 2024 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda (World Junior Chess Championships 2024) Türkiye’yi temsil edeceği bildirildi.