Mersin’de Yayla Şenlikleri sürüyor

Mersin’de Yayla Şenlikleri sürüyor

Mersin’de Yayla Şenlikleri sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin her yıl düzenlediği ’Yayla Şenlikleri’ ve ’Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri sürüyor. Gülnar’ın ardından Silifke’ye geçen Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat ekibi, gerçekleştirdiği etkinliklerle genç yaşlı demeden her kesime hitap ediyor.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca ’Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla Gülnar’da başlatılan etkinlikler, Silifke ilçesine bağlı Keşlitürkmenli, Mara ve Gökbelen mahallelerinde de gerçekleştirildi. Silifke’de düzenlenen etkinlik dizisinde ilk olarak Köy Bizim Şenlik Bizim etkinliği kapsamında çocuklara yönelik tiyatro gösterisinin yanı sıra drama atölyesi de gerçekleştirildi. Kukla ve gölge oyununun sergilendiği etkinlikte, alana kurulan yüz boyama noktası ve interaktif dans atölyesiyle de çocukların günü renklendi. Yayla Şenlikleri kapsamında sahne alan Halk Oyunları ekibinin sergilediği yöresel danslar da vatandaşların yüzünü gülümsetti. Ardından sahne alan Türk Müziği Orkestrası’nın verdiği konserle Silifkeliler doyasıya eğlendi. Vatandaşlar, kimi zaman orkestranın seslendirdiği şarkılara eşlik ederken, kimi zaman da hareketli şarkılar eşliğinde oynadı.

"Konserlere bekliyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Orkestrası’nda solist olarak görev alan Çiğdem Akdoğan, şenliklerin hem kendileri hem de vatandaşlar açısından eğlenceli olduğunu belirterek, "Konserlerimiz eğlenceli geçiyor. Tüm halkımızı Yayla Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz konserlere bekliyoruz” dedi.
Konsere katılan vatandaşlardan Erdinç Güven, ortamın çok güzel olduğunu belirterek, "Eşimle beraber yemek yemeye gelmiştik ama sesi duyunca hemen konsere geldik" diye konuştu. Köylerde bu tür etkinlikler yapılmasının önemine işaret eden Güven, Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. Silifke’de öğretmenlik yapan Dilek Tezcan da şenlikle ilgili, "Geçen sene de katılmıştım ve çok beğenmiştim. Bu sefer konser de eklenmiş, bayıldım" dedi.
Çeşitli etkinliklere katılan ve oyunlarla eğlenen çocuklar ise yaşadıklarını anlatarak, mutluluklarını dile getirdi.