Mersin Büyükşehir Belediyesi, soğuk havalarda vatandaşlara geleneksel kaynar ikram ederek hem ısıtıyor hem de kültürel bir lezzeti yaşatıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen bu hizmet, özellikle vatandaş sirkülasyonunun yüksek olduğu Yoğurt Pazarı gibi noktalarda büyük ilgi görüyor.
Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, havlıcan ve yenibahar gibi şifalı baharatlarla hazırlanan kaynar, ceviz eşliğinde sunuluyor. Bu geleneksel lezzet, birçok vatandaşı çocukluk anılarına götürürken, soğuk havada içilen bir bardak kaynar adeta şifa oluyor.
Belediyenin 2022 yılından bu yana sürdürdüğü ikramlar kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 130 bin bardak kaynar vatandaşlara ulaştırıldı. Dağıtımlar, Pazartesi günü Tarsus Yarenlik Alanı çıkışında, Salı günü Mezitli bankalar önünde, Çarşamba günü Toroslar Kuvayi Milliye Caddesi’nde, Perşembe günü Akdeniz ilçesi Yoğurt Pazarı’nda ve Cuma günü ise Yenişehir ilçesi Alanya Sokağı ile Tarsus Kültür Park önünde gerçekleştiriliyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Şef Başak Gökdal Bayraktar, "Amacımız, vatandaşlarımızın soğuk havalarda ısınmasını sağlamak ve kentimizin kültürel değeri olan kaynarı tattırmak" dedi. Bayraktar, vatandaşların ilgi ve memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, sosyal belediyecilik anlayışıyla bu hizmeti kış boyunca sürdüreceklerini ifade etti.