Tarih: 03.09.2024 11:01

Mersin’de ’Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde her hafta farklı bir ilçede gerçekleştirdiği ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ ve ‘Yayla Şenlikleri’ etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor.
Etkinliklerin bu haftaki durağında Tarsus ilçesine bağlı Çamalan ve Yenice Mahallesi yer aldı. Geleneksel çocuk oyunlarından kukla şovlara, yüz boyamadan tiyatro gösterilerine kadar birbirinden renkli etkinliklere, çocukların yanı sıra yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, çocuklara tatlı ikramlıklarla birlikte oyuncaklar da dağıtıldı.
Etkinlik bitiminde ‘Yayla Şenliği’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, yöresel dans şovlarını bu kez Tarsuslular için sergiledi. Halk oyunları ekibinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Grubu sahne aldı. Mahalle sakinlerinin sık sık alkış ve ritim tutarak eşlik ettiği konserde, herkes doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı.

“Çocuklar mutluysa hepimiz mutluyuz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesinin 13 ilçede eşit ve adaletli bir hizmet anlayışı ile çalıştığını ifade ederek, Başkan Vahap Seçer’in Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar ayrım gözetmeksizin hizmet yaptığını dile getirdi. Uyan, “Başkanımız sosyal belediyecilikte, halkçı belediyecilikte Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye başkanı. Hoşgörülü, yüreği insan sevgisiyle dolu bir belediye başkanımız var. 2 belediyemiz de çok güzel çalışıyor. Bugün de güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar sevindi ve mutlu oldu. Aileler de mutlu oldu. Çocuklar mutluysa hepimiz mutluyuz” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklarımız eğlendi, biz de çok mutlu olduk”
Çamalan Mahalle Muhtarı Mustafa Çatıkkaş, etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Bu etkinlik geleneksel hale gelince halkımız bana bu yaz bunun ne zaman olacağını soruyordu. Büyükşehir ekipleri geldiler ve çocuklarımızı eğlendirdiler. Biz de çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB