Mersin’de ’Köy bizim şenlik bizim’ etkinlikleri sürüyor

20.08.2024 11:26:57

Mersin’de ’Köy bizim şenlik bizim’ etkinlikleri sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Köy bizim şenlik bizim’ etkinlikleri ile kültür ve sanat faaliyetlerini kırsal alanlara taşıyor.
Etkinlikler, bu hafta Erdemli ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi’nde gerçekleşti ve mahalle sakinleri neşeli bir gün geçirdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının koordinesinde köy meydanında düzenlenen etkinlikte, çocuklar hareketli müzikler eşliğinde dans etti ve oyun oynadı. Aileleri de alkışlarla destek verdi. Tiyatro ve kukla gösterileri ilgi gördü, geleneksel oyunlar ise tatlı bir rekabet ortamı oluşturdu. Etkinlikte çocuklara tatlı ikramlıklar ve çeşitli hediyeler verildi.

“Çocukların birbirleriyle kaynaşmasını ve sosyalleşmesini sağlıyoruz”
’Köy bizim şenlik bizim’ etkinliklerinin bu haftaki durağının Erdemli ilçesi olduğunu aktaran Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde çocuklarımızla buluşuyoruz. Çocuklara yaylayı ve yaylacılığı sevdiriyoruz. Etkinliklerle çocuklarımızın sıkılmamalarını ve birbirleriyle kaynaşmasını, sosyalleşmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu. Bu çocukların sevgiye, ilgiye ve oyuna ihtiyacı var” diyerek, etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

“Büyükşehir, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergiliyor”
Sorgun Mahalle Muhtarı Mehmet Gür, Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğini belirterek, “Büyükşehir, sıfır rakımda, şehir merkezinde çocuklara ne kadar ilgi gösteriyorsa, 2 bin rakımdaki Sorgun Mahallesi’ne de gelerek çocukları eğlendirip, mutlu ediyor. Kırsalda böyle sosyal etkinliklere daha çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın yanı sıra, gençlerimizin ve yetişkinlerin de sosyal etkinliklere ihtiyacı var” diye konuştu.