Mersin’de kırsal mahallelerdeki çocuklar sanatla buluşuyor

12.09.2024 12:54:11

Mersin’de kırsal mahallelerdeki çocuklar sanatla buluşuyor

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, ’Oyunla öğren, sanatla büyü’ sloganıyla kentteki kırsal mahallelerde çocuklara yönelik tiyatro, müzik dinletisi ve renkli oyun etkinlikleri düzenliyor.
Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Çocuklara mahallede sanat saati’ etkinlikleri Çavak ve Çukurkeşlik mahallelerinde yapıldı. Belediyeye bağlı Yenişehir Şehir Tiyatrosu oyuncuları, çocuklar için sahne alarak tiyatro oyunlarını sahneledi. Çocuklar, interaktif tiyatro oyunlarıyla eğlenirken aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirme imkanı da buldu. Etkinliklerde ayrıca müzik dinletileri ve renkli müzikal oyunlar yer aldı. Çocuklar, hem eğlenceli anlar yaşadı hem de sanatsal aktivitelerle keyifli vakit geçirdi. Etkinlikler sırasında çocukların katılımıyla çeşitli atölyeler de gerçekleştirildi. Tiyatro oyununun kostümlü oyuncularla fotoğraflar çektiren çocuklar, müzik aletleri ile tanışarak sanatsal deneyimlerini çeşitlendirdi. Etkinliklerin ardından çocuklara boyama setleri de hediye edildi.

Yenişehirli çocuklar sanatla büyüyor
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kırsal mahallelerde düzenlenen bu tür etkinliklerle çocukların sanatla büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Özyiğit, “Sanat, çocukların hem zihinsel hem de duygusal gelişimlerinde önemli bir yere sahiptir. Sanatla büyüyen çocuklar daha yetenekli, daha sorgulayıcı bireyler olarak toplumda yer alırlar. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak her çocuğumuzun sanata dokunabilmesi için bu tür etkinlikleri kırsal mahallelere taşıyoruz" dedi.