Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda kaldırım işgalleri titizlikle kontrol ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz ilçesindeki Fasih Kayabalı Caddesi'nde yaptığı denetimlerde, kaldırımları işgal ederek geçişi zorlaştıran esnafa Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası kesildiğini açıkladı.
Denetleme Zabıta Şube Müdür Vekili Zülküf Aktürk, ekiplerin kent genelinde rutin kontrollerini sürdürdüğünü belirtti. Vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalıştıklarını ifade eden Aktürk, "Esnafın ve vatandaşların yoğun olduğu caddelerde düzenli denetimler yapıyoruz. Seyir halinde olan araçlarımızla da kontrollerimizi sürdürüyoruz. Amacımız halkımızın rahatı, esenliği ve huzurudur" dedi.
Aktürk, yayaların kullandığı kaldırımları işgal ederek ürün teşhiri yapan esnafa idari yaptırım uygulandığını kaydetti. "Kaldırımlarda ürün teşhiri için iş yeri önünden 40 santimetreye kadar izin verilmektedir. Ancak hijyen açısından risk oluşturan ürünlerin teşhirine kesinlikle izin verilmemektedir" ifadelerini kullandı. Mersin Çarşısı, Kuvayi Milliye Caddesi, Silifke Caddesi, İstiklal Caddesi, Fasih Kayabalı Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde denetimlerin yoğun şekilde devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Kurallara uymayan esnafa sadece ceza kesilmediğini, aynı zamanda gerekli uyarıların da yapıldığını vurgulayan Aktürk, "Kaldırımların vatandaşa ait olduğunu esnafımıza anlatıyoruz. Ürün teşhiri yapılırken yaya geçişinin engellenmemesi gerektiğini özellikle hatırlatıyoruz. Hem esnafımızın hem vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ancak tüm uyarılara rağmen kurallara uymayanlara kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası uyguluyoruz" diye konuştu.
Cadde esnafından Müslüm Güler, denetimlerin olumlu sonuç verdiğini belirterek, "Eskiden herkes kaldırımı işgal ediyordu. Büyükşehir Belediyesinin denetimleriyle bu sorun büyük ölçüde azaldı. Esnafın bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor" dedi. Fasih Kayabalı Caddesi'nde erkek kuaförü olan Fuat Çoban ise bazı işletmelerin kaldırımları işgal ettiğini belirterek, "Vatandaşların geçiş yoluna engel olunmamalı" ifadelerini kullandı.