Mersin’de ’Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ düzenlendi

Mersin’de ’Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ düzenlendi

Mersin’de ’Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ düzenlendi

Mersin’de Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler için ’Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesinin etkinliğinde bir araya gelen katılımcılar, sis nedeniyle gözlem yapamayınca Kent Orkestrası’nın konseri eşliğinde eğlendi.
Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyen Mersinliler, Darısekisi Örnek Köyü’nde düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde bir araya geldi. MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde bulunan T20 ve T25 teleskoplarla yapılması planlanan gökyüzü gözlemi, sisten dolayı gerçekleşmedi. Kent Orkestrası’nın konseri eşliğinde başlayan etkinlik kapsamında çeşitli atölyeler kuruldu. Çocuklar, atölyelerde; 3D kalem modelleme, VR gözlük deneyimi, Gök Atlas Atölyesi ve origaminin yanı sıra, bilgilendirme sunumları ile konserin tadını çıkardı.

Hava muhalefeti nedeniyle etkinlik gerçekleşmedi
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Arda Alp, etkinliğe katılımın yoğun olduğunu belirterek, "Hava muhalefeti nedeniyle Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ni gerçekleştiremedik ama keyifli bir gece geçirdik. Burada çocuklarımız için 3D kalem ile modelleme, VR gözlük deneyimi, gök atlası atölyesi, oblek ve origami olarak 5 farklı atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca bilgilendirme sunumları, müzik eşliğinde atölyelerle verimli ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. Gözlem etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
Etkinliğe katılanlar ise sisten dolayı gökyüzünü izleyemeseler de güzel vakit geçirdiklerini kaydettiler.