Tarih: 12.08.2024 15:11

Mersin’de ’Bağlarbaşı İncir Festivali’ düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Belediyesince ’Bağlarbaşı Karası’ olarak bilinen, Türkiye’de en erken hasat edilen siyah inciri tanıtıp marka değerini arttırmak amacıyla ’Bağlarbaşı İncir Festivali’nin ilki düzenlendi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde incir üretimi ve ihracatında önde gelen Bağlarbaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen festivalde, ödüllü en güzel incir yarışması düzenlendi, ses sanatçıları Kadir Çat ve Özlem Taner sahne aldı. Çocuklar için aktivite alanlarının hazırlandığı, konuklara yöresel ürünlerin ikram edildiği incir festivaline çok sayıda vatandaş katıldı.
Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, üreticilerin talebi üzerine düzenledikleri festivalin önümüzdeki yıllarda devamının geleceğini söyledi. Festival ile amaçlarının, incirin tanıtımını yapmak, iç ve dış pazarda ürünlerin teşhiri ve satışını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Sarıyıldız, "Bu saatten sonra hizmetlerimize bakacağız, halkımızla buluşmaya yoğunlaşacağız. Buraya gelirken insanlarımızın yüzündeki mutluluğu ve bize karşı sahiplenici tutumunu gördüğümüzde ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. İnşallah birincisini gerçekleştirdiğimiz incir festivalimizin devamında da buluşacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz, Hemşerilerimize müjdesini vermiş olalım; yakın zamanda Şevket Sümer‘de bir festival düzenleyeceğiz. Akabinde Karaduvar’da balık festivalimiz olacak. Sonrasında Dikilitaş Mahallemizde de gül festivalimizi yapacağız. Hangi üreticimizin bizden bu yönde talep ve beklentisi olursa çekinmeden yanında olacağımızın da sözünü veriyoruz" dedi.

"Küçük önerim büyük bir projeye dönüştü"
Festivalin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Şenateş de "Yöremizde yetişen Bağlarbaşı Karası incirinin tanıtımı ve halkımızın ekonomisine katkısı için şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir festivalde emeği geçen, belediye yöneticileri ve personellerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bağlarbaşı sakini Çiğdem Öztaş Koçak ise küçük bir projeyle sunduğu önerisinin, muhtarın da çabasıyla büyük bir projeye dönüştüğünü belirtti. Etkinlikle Bağlarbaşı incirini tanıtımına katkı sunulduğunu ifade eden Koçak, "Küçük önerim büyük bir projeye dönüştü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB