Mersin’de Anne-Çocuk Kampı düzenlendi

5.08.2024 10:51:26

Mersin’de Anne-Çocuk Kampı düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesinde Anne-Çocuk Kampı düzenledi. Ata Park Alanı’nda düzenlenen kampta çocuklar anneleriyle kurulan çadırda konakladı, çeşitli etkinliklere katıldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Silifke Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirdiği Anne-Çocuk Kampını Ata Park alanına taşıdı. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkaran anne ve çocuklar, çadır deneyimini de yaşama şansı yakaladı. Çocuğunu, torununu yanına alıp gelen kadınlar, doğayla iç içe deniz kampı deneyiminin tadını çıkarırken, çocuklar da arkadaşlarıyla beraber unutulmaz anlar yaşadı. İlk kez çadır kuran ve çadırda konaklayan katılımcıların yanı sıra ilk defa denize girenlerin heyecanı ve mutluluğu da kampa yansıdı. Katılımcılar deniz kampında; folklor gösterisi, dans eğitimi, doğa yürüyüşü, sabah egzersizi, yüzme, satranç gibi pek çok etkinliğin tadını çıkardı.

"Kadınlar en çok sosyalleştikleri etkinlikleri seviyorlar"
Anne-Çocuk Kampı’na yoğun bir katılım olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, "Başkanlık olarak pek çok etkinlikler yapıyoruz, ancak geçen sürede anladık ki kadınların en fazla ihtiyaç duyduğu şey sosyalleşmek. Genellikle anne-çocuk etkinlikleri yaparak, hem aile bütünlüğü açısından, hem anne çocuğun sağlıklı iletişimi açısından, hem de onların doğaya açılması ve sosyalleşmesi açısından imkanlar sağlıyoruz. Kadınlar ne etkinlik yaparsak yapalım en çok sosyalleştikleri etkinlikleri seviyorlar. Biz de bu konuda biraz daha yoğunlaştık. Mümkün olduğunca Mersin’de kendimize ait alanlarda kadınlara sosyalleşebilecekleri ortamlar ve etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

"İlk defa yeni bir deneyim elde ettiler"
Tarsus Gençlik Kampı’nda yaptıkları etkinliği Silifke’ye taşıdıklarını ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli Hasan Erkan, "Kampımıza katılan anne ve çocuklar çok mutlular. Daha önce deniz kampı deneyimi yaşamayan insanlar vardı. Çadır kurma, doğa yürüyüşü, halk oyunları, dans oyunları, satranç, yüzme gibi etkinlikler yaptık. Katılımcılar zihinsel ve bedensel gelişimlerini katkı sundular" diye konuştu. Katılımcılar arasında daha önce çadırda kalmamış ve denize hiç girmemiş kişilerin de yer aldığına dikkat çeken Erkan, "İlk defa yeni bir deneyim elde ettiler" ifadesini kullandı.

"Herkes çadırı kapsın gelsin"
İzmir’den gelen torunlarıyla kampa katılan Hayırlı Küçük, ilk defa çadırda torunlarıyla vakit geçirdiğini ifade ederek, "Böyle ortamı ilk defa görüyorum. Çocuklar eğlendikçe biz daha mutlu oluyoruz. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler, muhakkak torunlarını, çocuklarını alıp gelsin" dedi.
Sürekli ev işi yapmaktan bunaldığını, katıldıkları kampın kendisine ve torununa çok iyi geldiğini belirten emekli öğretmen Eşe Uzun da "Bana kahvaltı hazırlayan, bir yemek yapan var, bunu çok sevdim. Gerçekten etkinlik güzel, deniz güzel, hizmet güzel, kamp çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes çadırı kapsın gelsin" diye konuştu.
Katılımcılardan Münevver Çetin ise "Annemle vakit geçirmek çok güzel. İlk deneyimim oluyor" şeklinde konuştu. Ailece kampa gittiklerini ama ilk kez annesi ile baş başa kaldığını söyleyen Eylül Özcan da "Burası çok güzeldi, çok eğlendik" dedi.
İzmir’den anneannesini ziyarete gelen Hazal Dinçer, anneannesi ile kamp yapmanın çok eğlenceli olduğunu dile getirirken, Enis Akalan ise kamp sayesinde çadır kurmayı öğrendiğini kaydetti.