Tarih: 18.07.2024 12:18

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne Murathan Mungan değer görüldü

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 17 yıldır sürdürülen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne bu yıl çağdaş edebiyatın usta ismi yazar Murathan Mungan değer görüldü. Mungan’a ödülü, kasım ayında düzenlenecek törenle takdim edilecek.
MTSO’nun Türkiye ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek ve ulusal ölçekte bir verime dönüştürüp edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere düzenlediği Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün bu yıl 17’ncisi gerçekleştirildi. Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunan kişileri onurlandırmak, daha yaygın okunmasını sağlamak için MTSO’nun girişimleriyle kent adına verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün Celal Soycan, Turhan Günay, Metin Cengiz, Yavuz Özdem ve Cemal Sakallı’dan oluşan değerlendirme kurulu, bu yıl yazar Murathan Mungan’ı ödüle değer buldu.

"Edebiyat daha güzel bir dünya demektir"
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede 17 yıldır aralıksız verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün Türkiye’de bir kent adına verilen ilk ve tek ödül olduğunu söyledi. Mungan’a bu ödülü kabul ederek Mersin’i onurlandırdığı için tüm Mersinliler adına teşekkür eden Çakır, "Edebiyat daha güzel bir dünya demektir. Kentimizi ve ülkemizi sadece ekonomik anlamda zenginleştirmenin parçası değil, daha bütünsel anlamda yaşanır, adil, huzurlu, saygılı, dürüst bir toplum oluşmasına katkıda bulunacak en önemli şeyin edebiyat, hatta genel anlamda sanat olduğuna olan inancımızla kurumsal hale gelen bu kültürel etkinliğin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü 2007’den beri veriliyor
Oda olarak ‘Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün nitelikli, tarafsız, siyaset ve ideolojiler üstü şekilde devam etmesine, odak noktası edebiyat ve Türkçe olması temelinde destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Çakır, kasım ayında yapılacak olan ödül töreninde Mungan’ı Mersin’de konuk etmekten ve Mersinlilerle buluşturmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nü 2007 yılında başlatan ve bugüne kadar nitelikli şekilde gelmesine destek olan geçmiş oda yönetimlerine ve başkanlarına, jüri üyelerine ve katkı veren herkese Mersin adına teşekkür eden Çakır, “Edebiyat belki dünyamızı değiştirmeyecek ama bizi değiştirdiğinde eminim dünyamız da daha güzel bir yöne gidecektir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası daha güzel bir dünya adına, daha güzel ve yaşanır bir Mersin adına kültür ve sanata destek vermeye devam edecektir” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB