Tarih: 26.08.2024 16:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenim yardımı başvuruları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi’nin, ailesi Mersin’de ikamet eden ve bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilere verdiği öğrenim yardımı için başvurular başladı. Ön kayıt başvurularının www.mersin.bel.tr ve Teksin uygulaması üzerinden alındığı öğrenim yardımı için gerekli evrakların, 25 Ekim’e kadar en yakın eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezine teslim edilmesi gerekiyor.
Öğrencinin anne veya babasının Mersin’de ikamet etmesi şartının arandığı öğrenim yardımı, 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılan YKS’de devlet okullarının herhangi bir bölümünü kazanan öğrencilerin yanı sıra, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerleşik vakıf üniversitelerini tam burslu kazanan öğrencilere verilecek. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Alınan Meclis Kararı ile bu yıl tutarları artırılan öğrenim yardımı kapsamında; 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 5 bin TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 10 bin TL, 5 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 12 bin 500 TL ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 15 bin TL öğrenim yardımı yapılacak.

Başvuru için gerekli belgeler
Başvuru için, 2024 yılı YKS yerleştirme sonucu, okuldan veya e-devlet üzerinden alınan okula kayıt yaptırdığına dair öğrenci belgesi, anne ya da babanın ikametgah belgesi, şehit ve gazi çocukları için Şehadet ya da Gazilik Belgesi gerekiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, sadece ilk yıl verilen ve geri ödemesiz olan öğrenim yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler, belediyenin resmi web sayfasındaki ’Duyurular’ kısmından açılan ’Öğrenim Yardımı Başvurusu’ linkinden giriş yaparak formu doldurup, istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf veya PDF olarak yükleyerek ön kayıt başvurusunu yapabilecek. Ön kayıt başvurusu yapıldıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası ile istenen evraklarla birlikte kurs merkezlerine en geç 25 Ekim’e kadar teslim edilecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB