Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde YKS başarı oranı arttı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde YKS başarı oranı arttı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde YKS başarı oranı arttı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan üniversite adayları, YKS sonuçlarında başarı derecesini yükseltti. Kurs merkezlerinde sınava hazırlanan 4 bin 275 öğrencinin 9’u ilk bine girerken, ilk 5 bine 31, ilk 10 bine 62 ve ilk 50 bin sıralamasında ise 252 öğrenci yer almayı başardı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın bünyesinde kentin dört bir yanında hizmet veren kurs merkezlerinde, toplam 4 bin 275 öğrenci sınava hazırlandı. Ücretsiz eğitimin yanı sıra kaynak kitap desteği, etüt alanları, rehberlik hizmeti ve motivasyon etkinlikleriyle öğrencilerin her alanda yanında olan eğitim kadrosu, öğrencilerinin yakaladığı başarıyla gururlandı. Sınava hazırlanan 4 bin 275 öğrencinin 9’u ilk bine girerken, ilk 5 bine 31, ilk 10 bine 62 ve ilk 50 bin sıralamasında ise 252 öğrenci yer aldı.

"Geçen yıl ilk binde 3 öğrencimiz vardı, bu 9 öğrencimiz yer aldı"
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklediklerini belirterek, “Kurs merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimiz, yine bir sınav sonucunda büyük başarılara imza attılar. Bu başarıda emek veren tüm öğrencilerimize, velilerimize ve bu zorlu yolda öğrencilerimizi ve velilerimizi yalnız bırakmayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Geçen yıl ilk binde 3 öğrencimiz vardı, bu 9 öğrencimiz yer aldı. Aynı şekilde geçen yıl ilk 50 binde 218 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 252’ye çıkardık. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimize desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

"Adaylara rehberlik hizmeti vereceğiz"
Tercih sürecinde de tüm adaylara rehberlik hizmeti vereceklerini ifade eden Karakuş, "19 Temmuz Cuma günü itibariyle, merkez ilçelerimizde oturan öğrencilerimizi haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı’nda bekliyoruz. Diğer tüm ilçelerimizde ikamet eden öğrencilerimiz de ilçelerindeki YKS kurs merkezimizden tercih konusunda hafta içi faydalanabilirler. Bu hizmetimiz sadece kendi öğrencilerimiz için değil. Dışarıdan hizmet almak isteyen tüm öğrenci ve ailelerimizi de bekliyoruz. Amacımız, eğitimdeki fırsat eşitliği ilkemizi tüm gençlerimize yaşatmak" diye konuştu.

Öğrenciler derece yaptı
Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Erdemli Şubesi’nde sınava hazırlanan ve sözelde Türkiye 179.’su, eşit ağırlıkta ise 3 bin 308. olan Hümeyra Yazar, "Buradaki çalışma sürecim iyiydi. Özellikle ücretsiz olması ve verdikleri ücretsiz ders kitapları, çalışma salonları benim için önemli avantajlardı. Ortamı da seviyordum. Beni motive ediyordu" ifadelerine yer verdi.
Akdeniz şubesinde sınava hazırlanan ve Türkiye 396.’sı olan Hazan Lotis Gündoğdu de sınava hazırlık sürecinin çok iyi geçtiğini belirterek “Tam bir dershane havası vardı. Ayrıca birçok kaynak verdiler ki, bu epey iyiydi. Çünkü test kitapları çok pahalı. Üniversite için başka bir şehre gideceğim, ama her geldiğimde burayı ve öğretmenlerimi ziyaret edeceğim” dedi.
Erdemli şubesinde sınava hazırlanan Özgür Keş ise eşit ağırlıkta Türkiye 592.’si oldu. Bilgisayar mühendisliğini hedefleyen Keş, merkezin kendisine çok katkı sağladığını ifade ederek, "Öğretmenler oldukça ilgiliydi. Sınava çok iyi bir şekilde hazırlandım. Merkezin ücretsiz olması bizim için büyük bir artı" diye konuştu.
Akdeniz şubesinde sınava hazırlanan Özgür Çelik de eşit ağırlıkta 850. oldu. Çelik, kendilerine sunulan güzel imkanları değerlendirdiklerini belirterek, "Onları da, ailemizi de mutlu ettiysek ne mutlu bize" ifadesini kullandı.