Merkezefendi Belediyesi öğrencilere öğrenim desteği verecek

6.08.2024 16:11:02

Merkezefendi Belediyesi öğrencilere öğrenim desteği verecek

Merkezefendi Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı oturumunda meclisin oy birliği ile aldığı karar ile ilçe sınırlarındaki öğrencilere aylık 600 TL öğrenim desteği verecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi, eğitime desteklerini sürdürüyor. Merkezefendi Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının ilk ve ikinci oturumu gerçekleştirildi. Mecliste, Merkezefendi ilçesi sınırları içerisinde ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında eğitim-öğretim gören 4 bin öğrenciye öğrenim desteği imkanı sağlama önerisi oy birliği ile kabul edildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 4 bin öğrenciye aylık 600 TL öğrenim yardımı sağlanacak. Eğitim gören en çok 4 bin öğrenciden en az 500 öğrencinin meslek lisesi öğrencisi olmasına özen gösterileceği belirtildi. Meslek liselerine özendirmek amacıyla Merkezefendi Belediyesi meslek lisesi öğrencilerine de öğrenim desteği imkanı sağlıyor.

“Eğitime desteğimizi sürdürüyoruz”
Alınan kararlar ilgili bir açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Mecliste oy birliği ile aldığımız kararla 4 bin öğrencimize aylık 600 TL’lik öğrenim yardımımız devam edecek. Eğitime olan destekler, çocuklarımıza yapılan katkılar geleceğimiz için yatırımdır. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler de eğitime büyük önem veriyor, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçemizde eğitim gören öğrencilerimize ve onların ailelerine katkı sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız” dedi.