“Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 24 Ağustos’ta AKS’ta

“Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 24 Ağustos’ta AKS’ta

“Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi 24 Ağustos’ta AKS’ta

Antalya Kültür Sanat (AKS), “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisine ev sahipliği yapıyor.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın Antalya’ya kazandırdığı Antalya Kültür Sanat (AKS), “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisine kapılarını açıyor. Tasavvuf anlayışını çağdaş sanat pratikleri ile buluşturan sanatçının 30 yıllık sanat çalışmalarının bir seçkisinden oluşan sergi, Ecem Eroğlu İnan küratörlüğünde 24 Ağustos Cumartesi günü AKS’ta sanatseverlerle buluşuyor. Antalya Kültür Sanat’ın kentin sanatsal ve kültürel kimliğine önemli katkılar sağlayan bir kurum olduğunu ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Mercan Dede gibi uluslararası üne sahip sanatçımızın eserlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Antalyalı sanatseverlerimizle buluşturacağımız sergimize tüm kentimizi bekliyoruz” dedi.

“Antalya kültür ve sanatta da güçlü bir merkez”
Sergiye özel seçilen eserler ile evrende her şeyin, bilhassa insanın bir varoluş sebebi ve sayısız potansiyelinin olduğu izleyiciye hatırlatmak amaçlanıyor. Serginin insanın içsel dünyasına ve sınırsız potansiyeline dair derin bir mesaj verdiğini ifade eden Hacısüleyman, “Antalya’nın sadece turizmde değil, sanat ve kültürde de güçlü bir merkez olduğunu bu tür etkinliklerle bir kez daha kanıtlıyoruz. Sergi, hem yerel halkımıza hem de ziyaretçilerimize ilham verecek” diye konuştu.

20 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor
Sanatçı, olan değil olması gereken, görülen değil gizli tutulan, maruz kalınan değil arzu edilen, kabul gören değil içimizde ukde kalan anların peşine düşüyor ve hepimizi biz kendimiz için en uygun olanı bulana dek kendi üzerimize daha çok düşünmeye yani potansiyelimizi keşfetmeye davet ediyor. Çok sayıda özel sergi ve projelerde yer alan sanatçının orijinal eserlerinden oluşan kapsamlı bir seçki ile hazırlanan “Mercan Dede: Sen Potansiyellerle Doğdun” sergisi, 20 Ekim tarihine kadar pazartesi günleri hariç her gün AKS’ta ziyaretçilerini bekliyor.