MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni 10 ayda 92 bin kişi ziyaret etti

MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni 10 ayda 92 bin kişi ziyaret etti

MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni 10 ayda 92 bin kişi ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, küçükten büyüğe her kesimden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Şefi Dr. Zeki Altun, "Merkezimizde 10 ayda 92 bin ziyaretçi ağırladık" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, iklim ve çevre farkındalıklarını çocuklara aşılamak amacıyla hayata geçirdiği Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, her kesimden ziyaretçilerini ağırlıyor. Merkezi son olarak 4 ilçede görev yapan 25 okul öncesi öğretmeni yürüttükleri proje kapsamında ziyaret etti. Öğretmenler merkezde yer alan sıfır atık, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir çevre, atık yönetimi, kaynakların korunması, elektrik ve su tasarrufu ile ilgili düzeneklerin her birini tek tek inceledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Sıfır Atık Şefi Dr. Zeki Altun, öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi’nin atık yönetimi ve bu atıklardan enerji üretimiyle ilgili yaptığı çalışmaları aktararak, ‘Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Çevre’ konulu bir seminer de verdi. Seminerin ardından öğretmenlere planetaryumda ‘Dinamik Dünya’ adlı kısa film izletildi.

"Merkezimizde 10 ayda 92 bin ziyaretçi ağırladık"
Ziyaret hakkında bilgi veren Altun, "Öğretmenlerimize doğa temelli sürdürülebilir çevre, atık yönetimi ve sıfır atık konularında mevcut düzeneklerimizi gezdirdik. Planetaryumda, konuyla alakalı film izlettik. Verdiğimiz seminer kapsamında; atıkların geri dönüştürülebilir şekilde toplanması, kaynağında ayrılması ve aynı zamanda doğal kaynakların en az seviyede tüketilmesi yoluyla bu atıkların değerlendirilmesini aktarmaya çalıştık. Söz konusu atıkların doğru yönetilmemesi durumunda, deniz ortamına dahi etki edebileceğini dile getirmeye çalıştık" dedi. Merkezin yaklaşık 10 aydır faaliyet gösterdiğini vurgulayan Altun, "Merkezimizde 10 ayda 92 bin ziyaretçi ağırladık" diye konuştu.

Öğretmenler, yeni bilgiler edindiler
Okul öncesi öğretmeni Zeynep Gökalp de projelerinden bahsederek, "Projenin hedef kitlesinde 4 merkez ilçeden seçilen 25 okul öncesi öğretmeni bulunuyor. Proje kapsamında MERCAN’ı da ziyaret ettik. Etkinliklerimiz eğlenceli, güzel ve verimli geçti. Zaten öğretmenlerimiz, MERCAN’da yer alan konularla alakalı sınıf etkinliklerini müfredata uygun olarak gerçekleştiriyorlar. Ama burada edindikleri yeni kazanımlarla beraber daha farklı etkinlikler uygulayacaklarına eminim" dedi.
Proje sayesinde yeni bilgiler edindiğini söyleyen okul öncesi öğretmeni Ebru Ertingü ise geziyle bu bilgilerin pekiştiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza neler öğretebileceğimizi öğrendik. Bilinçli tüketici, yeşil vatandaşlık kavramını öğrendik. Daha önce Konya’daki bilim merkezine gitmiştim, ama burasının en az orası kadar güzel olduğunu gördüm. Hatta buradakiler, uygulanabilirlik açısından çok daha iyi. Ayrıca planetaryum çok genişti ve ses sistemi de çok iyiydi. Ulaşılabilirlik açısından da yeri çok iyi" diyerek, MERCAN’ın çocukların gelişimine katkı sunan ve farkındalıklarını artıran bir merkez olduğunu dile getirdi.