Menteşe ‘Karabağlar Yayla Şenliği’ başlıyor

Menteşe ‘Karabağlar Yayla Şenliği’ başlıyor

Menteşe ‘Karabağlar Yayla Şenliği’ başlıyor

Doğal suları, ulu çınarları, bol meyve ağaçları, beyaz badanalı, kırmızı kiremitli evleri ile meşhur Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yayla Şenlikleri başlıyor.
Şenlik kapsamında geleneksel yayla kavun yarışması, yöresel zeytinyağlı yemekler, yayla üretici stantları, fotoğraf sergisi, çocuklara yönelik tarım eğitimler, halk oyunları gösterileri, söyleşiler ve ikramlar yapılacak. 14 Eylül Cumartesi günü saat: 11.00’de başlayacak şenlik Karabağlar Yaylası Narlı Kahve’de gerçekleştirilecek.
Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal şenlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Menteşemizin 15 bin hektarlık bir alanına yayılmış olan, ülkemizin çıkılmayıp inilen tek yaylası Karabağlar tescilli tarihi binaları, yurtları, kahveleri ve camileriyle eşsiz doğasını ve zengin kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Şehrimizin yerel değerlerini kucağında taşıyan Karabağlar Yaylası’nı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak da bize düşüyor. Bu görevin hakkını vermek için doğru tarım ve turizm girişimleriyle ekolojik adımlar atacağız; mirasımız olan Karabağlar Yaylası’nı hak ettiği geleceğe taşıyacağız. Daha önce kültür şenlikleri içinde yer alan yayla şenliğimizi bundan böyle ayrı bir şenlik halinde düzenliyoruz. İçeriğini daha zengin ve kaliteli hale getirdik. Şenliğimizde yayla üreticilerimiz, söyleşiler, çocuklara yönelik etkinlikler de yer alacak. Tüm halkımızı Karabağlar Yayla Şenliğimize bekliyoruz”