Menteşe Belediyesi’nden ücretsiz sağlık kontrolü

6.09.2024 12:07:23

Menteşe Belediyesi’nden ücretsiz sağlık kontrolü

Menteşe Belediyesi vatandaşlarına sunduğu hizmetlerle sosyal belediyecilik anlayışını her geçen gün güçlendiriyor. Belediyenin sağlık ekipleri tarafından Perşembe günü zabıta noktasında kurulan stantta, tezgâhlarından ayrılamayan pazar esnafına ve alışverişe çıkan vatandaşlara ücretsiz olarak şeker, kan, kilo ve boy ölçümleri yapıldı.
Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, uygulama hakkında yaptığı açıklamada, “Belediyemizin günlük rutin işlerinin yanında güçlü sosyal belediyecilik hizmetleri de üretiyoruz. 3 - 9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak adına sağlık ekiplerimiz tarafından pazaryerinde stant kuruldu. Ölçümleri alınan vatandaşlarımıza dikkat etmeleri ve yapmaları gereken konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ölçümleri yüksek çıkan vatandaşlarımız ise hastanelere yönlendirildi. Uygulama kapsamında ayrıca kanserde erken teşhisin önemi, hangi yaş aralıklarında hangi kontrolleri yapmaları gerektiği konusunda da gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Sosyal belediyecilik gereği vatandaşlarımızın sağlığı da bizim için önem arz ediyor” dedi.
Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Merve Fidem Barut’un ziyaret ettiği stantta, 500 vatandaş uygulamadan faydalandı.