Menteşe Belediyesi şiddete karşı tutum belgesi imzaladı

3.09.2024 14:02:29

Menteşe Belediyesi şiddete karşı tutum belgesi imzaladı

Menteşe Belediyesi, şiddet, taciz ve mobinge karşı önemli bir adım atarak ’Şiddete Karşı Tutum Belgesi’ imzaladı.

Tören sırasında konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, şiddetin önlenmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Aras, "Türkiye’de şiddetin en yoğun olduğu üçüncü il Muğla. Biz bu yükü kaldıramayız. Bugün bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Diğer ilçelerimizde de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Aras, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve bu yönde mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise, şiddete karşı tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade ederek, "Seçilmiş bir kadın belediye başkanı olarak, toplumsal yaşamın her alanında hüküm süren şiddeti görmezden gelmeyeceğime ve şiddeti münferit bir olay gibi düşünmeyeceğime ilan ediyorum" dedi. Köksal, kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam sürmeleri için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Gonca Köksal, katılımcılarla birlikte tutum belgesini imzaladı ve Menteşe Belediyesi olarak şiddete karşı güçlü bir duruş sergileme kararlılığını ortaya koydu. Bu belge ile Menteşe’de şiddete karşı yeni bir dönem başlatılmış oldu.

Tören, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Belediye Başkan Yardımcıları Merve Fidem Barut, Engin Fırat Atay ve Mehmet Tahça, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Gençlik Kolları, kadın örgütleri temsilcileri ve kent konseyi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.