MELİKGAZİ’DEN HAZIR BİTMİŞ SATILIK LÜKS DAİRELER

MELİKGAZİ’DEN HAZIR BİTMİŞ SATILIK LÜKS DAİRELER

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, mülkiyeti belediyeye ait olan 84 daire ile 2 işyerinin açık artırma ile satışının yapılacağını söyledi.

“Bugün al, yarın otur”

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun hükümlerine göre satışa sunulacak dairelerin oturmaya hazır olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Küçükali ve Anbar Mahallelerinde inşa edilen çok katlı binalardaki lüks daireler birinci sınıf malzeme ile inşa edildi. Daireler 115, 130, 135 ve 175 metrekare arasında olup 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Dükkânların genişliği 115 ve 152 metrekare. Belediye ihalesinden alabileceksiniz. Üstelik ödemeler de 120 aya kadar taksit imkânı var. Daireler oturmaya hazır vaziyette. İhale günü al, ertesi gün taşın.” dedi.

İhalenin 18 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 13.30´da Belediye Meclis Salonunda yapılacağını hatırlatan Başkan Dr. Palancıoğlu, ihale ile ilgili detaylı bilgilerin www.melikgazi.bel.tr adresinden öğrenilebileceğini söyledi.

TALAS MECLİSİ’NDE HEM GÜNDEM HEM MEŞVERET

Talas Belediye Meclisi toplanarak gündeminde bulunan 19 maddeyi karara bağladı.

Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleşen 2019 yılının son meclis toplantısında ilk olarak Enerji Kentleri Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimle Alaaddin Canipek’in asil, Kerem Özden’in ise yedek üye olarak Enerji Kentleri Birliği’nde Talas’ı temsil etmesi karara bağlandı.

Çeşitli imar plan değişikliklerinin incelenmek üzere komisyona havale edildiği meclis oturumunda ayrıca bazı imar ve bayındırlık komisyon kararları da görüşülerek kabul edildi.

EĞİTİME KATKI

Öte yandan meclis oturumunda ele alınan bir başka gündem maddesi ise Mürüvvet Kibaroğlu’nun, yaptırılacak bir okula isminin verilmesine karşılık 200 bin lira şartlı bağışta bulunması oldu. Bu madde de oy birliği ile kabul edilerek yürürlüğe konuldu.

Talas Belediye Meclisi, rutin meclis gündemlerinin dışında çeşitli konularda meşveret ortamına da imkan sağlıyor. Bu çerçevede Kamber Mahallesi’nde çiftçilik yapan Tuncay Gökdemir, gündem dışı yaptığı konuşmada, elma üreticiliğine nasıl başladığını ve nasıl verimli sonuçlar elde ettiğini anlattı.

Talas Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen dünyanın en büyük tarım fuarlarından birisi olan Growtech Tarım Fuarı’na götürdüğü kafiledeki çiftçilerden birisi olan Gökdemir, uyguladığı yöntemle elma üretiminde önemli ölçüde verimi artırdığını söyledi.

“UFUK AÇICI OLDU, BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Tarım Fuarı organizasyonu için ‘ufuk açıcı’ nitelemesi yapan elma üreticisi Gökdemir, “Antalya’daki tarım fuarına gittiğimizde fark ettik ki tüm katılımcılar Ziraat Odaları veya Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından getirilmiş. Biz ise Talas Belediyesi’nin desteği ile fuara katıldık. Bu nedenle de belediyemizle gurur duyduk. Çok önemli ve verimli bir inceleme gezisi oldu. Ufkumuzu açtı diyebilirim. Buradan bir kez daha başta Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın olmak üzere emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.