MELİKGAZİ’DEN FUTBOLA BÜYÜK KATKI

MELİKGAZİ’DEN FUTBOLA BÜYÜK KATKI

Melikgazi Belediyesi’nin kurmayı planladığı Spor Lisesi’nin öncüsü olacak   Futbol Okulu Projesi Protokolü imzalandı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve TÜFAD Başkanı Osman Yozgat protokole imza koyan isimler oldular.  

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nın projeleri arasında yer alan Spor Lisesi için ilk adım atıldı. Öncelikle bünyesinde futbol okulu oluşturacak olan Melikgazi Belediyesi bu konuda Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Kayseri Şubesi ile bir protokol imzaladı. 

Erciyesspor’un eski tesislerinde yapılan törene Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Osman Yozgat, ASKF Başkanı Musa Soykarcı, spor adamları ve basın mensupları katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan TÜFAD Kayseri Şube Başkanı Osman Yozgat şöyle dedi: “Bundan sonra ilimize sporcu kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Hem tesis hem de protokol aşamasında bizlerin yanında olan başkanımıza teşekkür ederim. Kendisine çalışmalarını başarılar diliyorum ve sözü kendilerine bırakıyorum.”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise projenin gelecekte yapacakalrı Spor Lisesi için öncelik oluşturacağını belirterek şunları kaydetti: “Burası belediyemize ait Erciyesspor’un tesisleriydi. Spora olan desteğimizin TÜFAD’la birlikte devam ediyor. Osman  beye, ekibine ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler elimizden gelen desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Gençlerimiz günlük 5 saatini sosyal medyada geçiriyor. Bu korkunç bir rakamdır. Bu rakam giderek de artıyor. Sosyal medya bağımlılığı ile ilgili araştırmalar yapılıyor.  Çocukların hayatı sosyal medyada geçiyor. Sonrasında ise sorunlu biriyler ortaya çıkıyor. Valilik ve belediyeler olarak kötü alışkanlıklarla nasıl mücadele edilecek diye çalışıyoruz. Sorunlar ve sıkıntılar büyüyor. Avrupa’da çok sosyal sıkıntılar var. Önceden ‘Balkanlardan soğuk hava geliyor’ diye konuşuyorduk. Aslında Avrupa’dan bütün kötü alışkanlıklar da geliyor. Aile yapımız giderek bozuluyor. TÜFAD ve spora vereceğimiz desteğin çok önemli olduğunu düşüyorum. Gençlere güzel bir gelecek hazırlamak istiyorsak, sosyal ve kültürel çalışmalara yapmalıyız. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Burası sadece antrenörlere tahsis edilen bir yer olmayacak. Buraya gelerek, projeler hazırlanacak. Burada tavla ve okey oynanacak gibi yer gibi görülmesin. Eğer böyle olursa, sözleşmeyi iptal ederiz. TÜFAD, bu istediğimizi makul karşıladı ve kabul edildi. Alt yapıdan sporcu yetiştiremiyoruz. Biz, neden spordan yararlanamıyoruz? Belediye olarak tesislerimizde her şeyi yapacağız. Spor Lisesi projemiz de var. Yetenekli çocuklarımızın yetiştireceğimiz bir okul oluşturmak istiyoruz. Futbol hakemliği de yaptım. Talasgücü Belediyespor’un U19 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu. Kastımız sadece futbol değil, tüm branşlarda alt yapı oluşturmak istiyoruz. İnşallah çocuklarımız en iyi şekilde bizleri temsil edecekler. Burada bir meşaleyi yakıyoruz. TÜFAD ve futbola katkısı olan tüm spor camiasına teşekkür ediyorum.”

ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı’da yapılan bu protokol ile amatör spor anlamında önemli bir gelişmeye daha imza attıklarını ve bu işe Meikgazi olarak sahip çıkılmasından dolayı da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Melikgazi Belediyesi ile TÜFAD arasında yapılan protokol imza töreni gerçekleştirildi.