Meksika’daki restoranda bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi

Meksika’daki restoranda bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi

Meksika’daki restoranda bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi

Meksika’da ünlü bir otel zincirine ait restoranda Ağustos ayı boyunca 5 çeşit Türk yemeği servis edildi.
Meksika’da son yıllarda zengin Türk mutfağı popülerlik kazandı. Başkent Mexico City’de yer alan ünlü bir otel zincirine ait Azur Restoran’da bir ay boyunca Türk mutfağının lezzetli örnekleri servis edildi. Bu yılın her ayında Akdeniz’deki farklı ülkelerin mutfaklarına ait yemeklerin sunulduğu restoranda, İtalya, Lübnan, Yunanistan ve Mısır gibi ülkelerin ardından Ağustos ayı Türk yemeklerine ayrıldı.
Lüks markaların ve restoranların yer aldığı Miguel Hidalgo semtindeki restoranın şefi tarafından Meksika kültürüne uygun seçilen 5 farklı Türk yemeği, menüye uyarlandı. Menüye konulan hünkarbeğendi, lahmacun, balık ekmek, gözleme ve Adana kebap Meksikalılara tanıtıldı.
Yemeklerin yanı sıra Türk mutfağının sembollerinden biri olan Türk kahvesi de menüde yer aldı. Türk geleneklerine uygun bir şekilde kumda pişirilen kahve, klasik sunumuyla servis edildi.
Tüm inceliklerini anlatarak Türk kahvesini hazırlayan şef Antonio, Türk kahvesinin UNESCO tarafından kültürel miras olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Şef Ivan ise yaptığı açıklamada, “Orta Doğu’yu da içeren Akdeniz mutfağı konseptimizin amacı taze Meksika ürünlerinin kalitesiyle bu lezzetleri Meksika’ya getirmek. Meksika’daki yemekler Türkiye’dekilerle aynı değil, baş şefimiz özel bir Türk lezzeti sunuyor. Bunlar temel olarak Meksika dokunuşlu Türk lezzetleri” dedi.
Restoranda en çok talep gören Türk yemeklerinin kalıcı olarak menüde yer alması planlanıyor.