Tarih: 06.08.2024 13:42

MATSO, istihdama destek için geliştirdiği MATSO kariyer projesini tanıttı

Facebook Twitter Linked-in

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, bölge ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla geliştirdikleri yeni proje olan “MATSO Kariyer” i tanıttı.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat’ta istihdamı artırmayı ve ekonomik yapıyı güçlendirmek amacıyla Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) iş birliği ile geliştirdikleri MATSO Kariyer projesini hayata geçirerek, iş arayan ve işverenleri bir araya getiren online platform oluşturdu. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oluşturdukları MATSO Kariyer projesi ile iş gücü piyasasını destekleyerek istihdamı yükseltip işverenlere ve çalışanlara kolaylık sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
MATSO Kariyerin iş arayanlara yerel iş fırsatlarına erişim, kariyer danışmanlığı gibi imkânlar sunarak profesyonel ağlar kurmalarına yardımcı olacağına vurgu yapan MATSO Başkanı Güngör, “işverenlere de nitelikli adaylara hızlıca ulaşma, işe alım süreçlerini hızlandırma ve maliyetleri düşürme fırsatları sağlayacak. MATSO Kariyer ile yerel ekonomimizin gelişimine önemli katkılarda bulunacağız. Bölgemizde iş arayan; farklı eğitim, yaş, iş tecrübesine sahip adaylardan, çalışma hayatına yeni atılan gençlerden, profesyonellere kadar herkesin iş aramada kullandığı ortak bir online platform sunacak olduğu geniş veri tabanı ve bölgenin bir parçası olarak personel ihtiyacını karşılamada etkin çözümler sunacaktır” dedi.
Projeyle bölgedeki personel ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayarak istihdama ve kent ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Güngör, “platformun sunduğu araçlar sayesinde de fiziksel evrak işlemleri azaltılacak ve iş yükü hafifletilecektir” diye konuştu.
Güngör, MATSO Kariyer platformunun personel ve iş arayanlar için ücretsiz hizmet vererek, işe alım süreçlerinde daha verimli ve kolaylık sağlayacağını kaydetti.
İş arayan ve iş verenlerin MATSO Kariyer web sayfası olan kariyer.matso.tr adresi üzerinden kolayca ulaşabileceklerini dile getiren Başkan Güngör şunları söyledi: “İş arayanlar için web sitesinde “İş Arayan Kayıt” kısmından bilgiler eksiksiz girerek bir kayıt oluşturulacak; kayıt oluşturulduktan sonra “MATSO Kariyer” tarafından oluşturulmuş ilanlara başvurarak Manavgat ve çevresinde çalışma imkanı bulunabilecektir. Personel aramak için ise web sitesinde bilgileri yer alan ve oda bünyesinde bulanan “Kariyer birimi” ile irtibata geçip ihtiyaç duyduğunuz personelde aradığınız özellik ve yeterlilikleri bildirip iletişim bilgilerini bırakmaları yeterli”.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB