Tarih: 15.08.2024 10:50

Marmaris kültüre doyacak

Facebook Twitter Linked-in

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘Zaferden Barışa Marmaris Kültür Sanat Günleri’nde bilim insanları, gazeteciler, yazarlar, TV programcıları her Cumartesi günü halkla buluşacak.

Marmaris Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. ‘Zaferden Barışa Marmaris Kültür Sanat Günleri’ adıyla düzenlenecek etkinlikte 6 hafta boyunca Türkiye’nin önde gelen gazeteci, yazar ve bilim insanları Marmaris’te ağırlanacak. Etkinlikler 17 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında her Cumartesi günü Türkmenistan Parkı’nda saat 21.00’da yapılacak.

Etkinlikler 17 Ağustos Cumartesi günü gazeteciler Gürkan Hacır ve Barış Yarkadaş’ın konuk olarak katılacağı söyleşi ile başlayacak. 24 Ağustos Cumartesi günü ise Yazar - Stratejist Dr. Erol Mütercimler ve Öğretim Üyesi - Yazar Prof. Dr. Barış Doster konuk olacak. 31 Ağustos Cumartesi günü Emekli Tuğgeneral-Yazar Dr. Naim Babüroğlu, Akademisyen - Yazar Elfin Tataroğlu Marmaris’te vatandaşlarla buluşacak. 7 Eylül Cumartesi günü ise usta gazeteci Uğur Dündar ve Sosyolog Prof. Emre Kongar; ‘Zaferden Barışa Marmaris Kültür Sanat Günleri’nin konuğu olacak. Ülke gündemiyle ilgili fikirlerini anlatacak olan iki isim vatandaşların sorularını da yanıtlayacak. 14 Eylül Cumartesi günü TV Programcısı Cansu Canan Özgen ile Öğretim Üyesi Prof. Ramazan Kurtoğlu’nun katılacağı etkinliğin son konukları ise depremle ilgili ülkemizin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarından olan Prof. Celal Şengör ile Prof. Naci Görür olacak. Prof. Şengör ve Prof. Görür 21 Eylül Cumartesi günü ana temanın deprem olacağı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Marmaris’i kültür, sanat ve bilimle buluşturmak için birçok etkinliğe imza atacaklarını belirten Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Birbirinden değerli isimleri ağırlayacağımız Zaferden Barışa Marmaris Kültür Sanat Günleri, Marmaris’imizin kültür hayatına önemli bir katkı sunacak. Sevdiğimiz yazarlarla, gazetecilerle, bilim insanlarıyla buluşma imkanı sağlayacak. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB