Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 5 Ocak günü 8 Mart Mahallesi Aram Sokak'ta meydana gelen olay, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan bir ihbar üzerine ortaya çıktı. İhbarın ardından adrese sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, eve girdiklerinde iki kız kardeşi hareketsiz halde buldu.
Ekipler, Süheyla Özdaş (44) ile kız kardeşi Sümeyye Khaled Abira'yı (41) silahla vurulmuş halde tespit etti. Yapılan kontrolde iki kardeşin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, soruşturma kapsamında M.B. isimli bir şahsın kimliğini tespit ederek yakaladı ve gözaltına aldı. Hayatını kaybeden Sümeyye Khaled Abira'nın dini nikahlı eşi olduğu öğrenilen şahıs, adli işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.