Tarih: 11.09.2024 15:38

Mardin’de 113 bin Euro değerinde “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” projesine imza atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 2B Alt Bileşeni kapsamında yerel halk ve geçici koruma altında olan kadınların çeşitli eğitimler alacakları, istihdam edilecekleri yemek ve pastacılık atölyesi kurulması amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında 113 bin 368 Euro hibe tutarında “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi” projesine imza atıldı.
113 bin Euro değerinde bir projeye imza attıklarını aktaran DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, “Gençlik Spor İl Müdür’lüğümüzün yoğun çabalarıyla bu proje kapsamındaki ikinci yatırımı da hayata geçireceğiz. İlk yaptığımız yatırım da yazılım ve girişimcilik noktasında Türkiye’de bir ilkti. Bu proje de yine Türkiye’de bir ilk olacak. Yöresel lezzetleri burada yaşatacağımız ve eğitim vereceğimiz bir gastronomi, mutfak sanatları atölyesini hayata geçireceğiz. Yaklaşık 113 bin Euro değerinde bir proje. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün ve ajansımızın Mardin’de yürüttüğü bir projedir.
Burada mesleki eğitim, gençlik, yöresel lezzetlerin korunması ve bunların gelecek nesillere aktarılması lazım. Baktığımız zaman hem tarihi yapısı hem lezzeti hem de kadını ve genci ile bütün kesimleri içeren bir tesistir. Kelimenin tam anlamıyla bir geçim kaynağı olan bir tesis oldu. Gençlik Spor Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz en başından beri projemize ilgisini gösterdi ve en ince detaylarına kadar düşünüp çalıştık. Bu sayede bu tesisi hayata geçirme aşamasına getirdik ve imzaları attık. Mardin’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Projenin Mardin’e hayırlı olmasını dileklerinde bulunan Mardin Gençlik Spor Müdürü Beytullah Birlik, şöyle konuştu:
“Bu projemiz Mardin’e ve gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projeyi genç ofisimizde uygulayacağız. Projemiz bir SEECO projesidir. Bu sene verdiğimiz ikinci projemiz oldu. Gençlerimiz bu projeden faydalanarak aşçılık belgesi alacaklar. Projemiz dokuz ay sürecek. tabii biz bunun devamlı olmasını istiyoruz. Burada aşçılık belgesi aldıktan sonra hem istihdam olmuş olacak hem de bizim buradan çıkartacağız yemeklerden bütün kurumumuz ve dışarıdaki arkadaşlarımız faydalanacak. Desteklerinden dolayı DİKA Genel Sekreterine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mardin’imize hayırlı olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB