Manisalı çocuklar yazı dolu dolu geçiriyor

21.07.2024 14:17:30

Manisalı çocuklar yazı dolu dolu geçiriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile 6-13 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başlayan, portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler 20 Temmuz Dünya Satranç Günü’nü bir etkinlikle kutladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile kent merkezindeki okul bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlarda, ücretsiz olarak yüzme kursu hizmeti veriliyor. Eylül ayına kadar sürecek olan kurslardan 6-13 yaş arası çocuklar faydalanabiliyor.

“Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi var”
Kurslar hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediyesi yetkilisi Salih Avdal, kursların gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Eğitimlere 6 yaştan, 13 yaşa kadar olan çocuklarımız katılabiliyor. Derslerimiz ücretsiz. Tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Gerekirse yeni programlar açıyoruz. Kursiyer öğrencilerimize haftada iki gün, birer saat olmak üzere eğitim veriyoruz.” Yüzme eğitmeni Muhammet Acar da eğitimlerde öncelikle çocuklardaki su korkusunu yenmeye çalıştıkları belirterek, “Sonrasında nefes alıp verme eğitimleri, denge eğitimleri veriyoruz. Suya alışan çocukları ise yüzmeye teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Eğitmenlerden Yağız Berk Candan da, “Kursumuza heyecanla başladık, hayırlısı olsun. Çocuklar projeden çok memnunlar. 45 gün boyunca onlarla keyifli zamanlar geçireceğiz ve her birinin doğru şekilde yüzebilmesini sağlayacağız” dedi.
Yüzme kurslarından halen 500’e yakın çocuk faydalanıyor. Yurttaşlardan gelen yoğun ilgi ve talep nedeniyle yüzme kurslarının daha fazla noktada hayata geçirilmesi planlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk etapta Nurlupınar ve Horozköy bölgelerinde portatif yüzme havuzlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Öte yandan yüzme kurslarına kayıtlar Kurşunla Han’da devam ettiği bilgisi verildi.

Minik eller satrançla buluştu
20 Temmuz Dünya Satranç Günü sebebi ile Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler için satranç etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte öğrencilere satranç kuralları anlatıldı, temel bilgiler verildi. Minikler öğretmenleri ve arkadaşları ile satranç oynadı. Etkinlik sonunda öğrencilere üzüm dağıtılarak, günün anısına fotoğraf çekildi.