Manisa’da yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü

Manisa’da yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü

Manisa’da yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü

Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla okullarda ve çevrelerinde alınacak asayiş, trafik ve güvenlik tedbirleri Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutan Vekili Şener Şen, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, ilgili kurum müdürleri, okul aile birlikleri ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Enver Ünlü, yeni eğitim-öğretim yılı boyunca okul çevrelerinde güvenliğin sağlanmasının önemine de değinerek, “Okulların fiziki durumu, okul çevrelerindeki riskli hususlar, okul polisi, eksik uyarıcı trafik levhaları gibi konularda alınan tedbirleri daha önce görüştük ve belirledik. Eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve takip ediliyor” dedi.
2024-2025 eğitim-öğrenim yılının huzur ve güven içerisinde sürdürülmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin arttırılmasının önemine değinen Vali Ünlü, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı koruma konusunda taviz vermemeliyiz. Çocukların ve gençlerin güvenli eğitim ortamlarında yetişmeleri için tüm kurumların büyük bir hassasiyet gösterip iş birliği içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Bu konuda öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve okul aile birliği başkalarının sürece katkı sağlamaları önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
Toplantı İl Jandarma Komutanlığı birimleri ve İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından yeni eğitim öğretim yılında alınan güvenlik tedbirleri ve hedeflerine yönelik sunum yapılmasıyla devam etti. Katılımcıların görüş, istek ve taleplerini dile getirdiği toplantı, yapılacak çalışmalar ve alınacak yeni güvenlik tedbirleri konusunda fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.