Manisa’da 50 hektar alan kül oldu

4.08.2024 21:52:24

Manisa’da 50 hektar alan kül oldu

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıhıdır Mahallesi’nde bugün saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 50 hektarlık alanın yandığı açıklandı.
Salihli’nin Hacıhıdır Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına 6 yangın söndürme helikopteri, 6 yangın söndürme uçağı, 2 dozer, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 14 arazöz, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile askeri personel ve vatandaş müdahale etti.

5 saatte kontrol altına alındı
Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken yangın nedeniyle orman alanı başta olmak üzere ekili tarım arazileri, Celal Aydoğmuş adlı vatandaşa ait bir bağ evinin deposu ve depoda bulunan traktör ile tarım aletleri yanarak zarar gördü.
Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çiftçiler de seferber oldu
Yangının geniş bir bölgede etkili olması nedeniyle bölge çiftçisi de söndürme çalışmalarına destek verdi. Çiftçiler, su tankerleriyle yangın bölgesine gelerek itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri ile birlikte söndürme çalışmalarına katıldı.