Manavgat’ta “Side Kültür Günleri” fırtınası esti

Manavgat’ta “Side Kültür Günleri” fırtınası esti

Manavgat’ta “Side Kültür Günleri” fırtınası esti

Manavgat Belediyesi tarafından 19-20-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Side Kültür Günleri sona erdi.
Etkinlikler, Bahtiyar Memili ve Emrah Altıntoprak gibi değerli isimlerin katılımıyla başlayan söyleşilerle renklendi. Ayrıca Gülay, Atilla, Onur Gök Orkestrası, Ritaband, Grup Nova, Derinsu Hazal Kaya, Lamajör ve Akdeniz Vokal gibi birbirinden özel konserlerle kültür günlerinin zengin programı dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

“Sanatseverler Side Kültür Evi’nde buluştu”
Manavgat Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kosta Kortidis’in moderatörlüğünde Bahtiyar Memili ve Emrah Altıntoprak ile yapılan söyleşiler, kültür günlerinin amacına uygun olarak edebiyat, sinema ve sanat dünyasına dair derinlemesine sohbetlerle dolu dolu geçti. Katılımcılar, bu değerli sanatçıların deneyimlerinden ve bakış açılarından ilham alarak keyifli zaman geçirdiler.

Konserler
Müzikseverler ise Gülay, Atilla, Onur Gök Orkestrası ve Akdeniz Vokal’in sunduğu muhteşem performanslarla coşku dolu anlar yaşadılar. Ritaband, Grup Nova, Derinsu Hazal Kaya ve Lamajör gibi genç ve dinamik grupların konserleri ise geniş bir müzik yelpazesi sunarak her zevke hitap etti.

“Tiyatroyu sürdürülebilir kılmak istiyoruz”
Side Kültür Günleri kapsamında Bahtiyar Memili ve Emrah Altıntoprak söyleşisinin ardından açıklamalarda bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ta kent tiyatrosunu sürdürülebilir kılmak istediklerini söyledi. Başkan Kara, “Sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti. Bizim amacımız kent tiyatrosunu sürdürülebilir kılmak, kurumsal hale getirmek ve Manavgat’tan dünyaya sizler gibi değerli sanatçılar yetiştirmek. Bu kadar duygu yüklü bir toplum için tiyatronun çok uygun olduğunu düşünüyorum. O sanatçıların, bu topraklardan çıkacağını biliyoruz. Bizleri kırmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.